Sanayiden 11 Milyon Fidan Kampanyasına Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Tarım ve Orman Bakanlığının "Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan" kampanyasına sanayi bölgeleri ve siteleriyle destek vereceklerini açıkladı.

31.10.2019-16:13 - (Son Güncelleme: 31.10.2019-16:13)

Türkiye Verimlilik Vakfı tarafından düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji FuarıTBMM Başkanı Mustafa ŞentopSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Türkiye Verimlilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Kömürcü'nün katılımıyla Congresium Ankara'da yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, açılışta yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin 16 yılda ortalama yüzde 5,6 büyüdüğünü anımsatarak, büyüme performansını daha da artırmayı hedeflediklerini, bunun için de toplam faktör verimliliğinin artırılmasının önem taşıdığını söyledi.

Verimliliğin 11'inci Kalkınma Planı'nın da odağında olduğuna işaret eden Varank, daha istikrarlı ve güçlü ekonomi hedeflerine, sanayide, tarımda, turizmde, enerjide ve sağlıkta verimliliği artıracak politikalarla varılacağını dile getirdi.

Bakanlık olarak Organize Sanayi Bölgeleri'nin (OSB) ağaçlandırılmasına yönelik bir kampanya başlatacaklarını bildiren Varank:

"Tarım ve Orman Bakanlığımız 11 Kasım'da, tüm yurt genelinde 11 milyon fidanı toprakla buluşturmak adına oldukça heyecan verici bir işe imza atacak. Biz de Bakanlık olarak bu işin bir paydaşıyız. Geleceğe nefes olmak adına, kampanyaya organize sanayi bölgelerimiz ve sanayi sitelerimizle destek vereceğiz. Talimat verdim, ülkemizde planlı sanayileşmenin en önemli araçlarından olan OSB'lerimiz konuya özel bir duyarlılık gösterecek. Fabrikaların bulunduğu ortak alanlar, çevre koruma bantları inşallah ağaçlarla donatılacak, yemyeşil OSB'lerimiz olacak. Gelin sizler de bu kampanyanın bir parçası olun. Hep beraber Türkiye'yi ağaçlarla donatalım." şeklinde konuştu.

Daha önce Tarım ve Orman Bakanlığınca 11 Kasım'da gerçekleştirilecek fidan dikme etkinliğine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımla destekte bulunmuştu.

Oktay ve bakanlar, Tarım ve Orman Bakanlığının resmi Twitter hesabından yapılan, "Saatlerinizi 11 Kasım Saat 11.11'e ayarlayın. 81 ilimizde, genç yaşlı elele, aynı anda 11 milyon fidanı toprakla buluşturuyor, Guinness Rekorlar Kitabı'na aday oluyoruz." paylaşımını ekleyerek destek mesajları vermişlerdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal