Türkiye'den Fransız Senatosunun Kararlarına Kınama!

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Fransız Senatosunun ve Ulusal Meclisinin Barış Pınarı Harekatı hakkında kabul ettiği kararları şiddetle kınıyoruz." denildi.

31.10.2019-15:53 - (Son Güncelleme: 31.10.2019-16:47)

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Fransız Senatosunun ve Ulusal Meclisinin Barış Pınarı Harekatı hakkında kabul ettiği kararları şiddetle kınıyoruz." denildi.

Açıklamada, "Suriye'de bir terör devleti kurmaya çalışan Fransa’nın uğradığı hayal kırıklığı sonucu bu kararı aldığı gayet iyi anlaşılmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Fransız Parlamentosu ve hükümetinin, bu adımlarıyla Avrupa Birliği (AB) tarafından da terör örgütü olarak nitelendirilen PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG ile saf tuttuklarını tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğine vurgu yapan açıklamada, teröristlerin Elysee Sarayı'nda en üst düzeyde kabul gördüğü bu ülkenin parlamentosunun tutumunun, Türkiye için şaşırtıcı olmadığı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'nin, terör örgütü DEAŞ'a karşı bir başka terör örgütü olan PYD/YPG ile ortaklık kurulmaması yönünde müttefiklerine yaptığı müteaddit uyarılara karşın Fransa'nın, Türkiye'nin ulusal güvenliğine karşı hayati bir tehdit oluşturan bu terör örgütünü DEAŞ'la mücadele kisvesi altında desteklediğinin, PYD/YPG ile Suriyeli Kürtleri bir tutma hatasında ısrar ettiğinin vurgusu yapıldı.

Fransız Parlamentosu ve Hükümeti'nin gerçeklik algısını yok eden sözde "PYD/YPG romantizmi"nin, Kürtleri temsil ettiği iddiasındaki bu terör örgütünün, Suriye'de tahakküm altında tuttuğu bölgelerde, başta Araplar ve Kürtler olmak üzere Türkmen ve Hıristiyanlar dahil tüm topluluklara uyguladığı zulme karşı Fransa'nın gözlerini kör ve kulaklarını sağır ettiği bildirilen açıklamada, şu cümleler kullanıldı:

"HAREKATIN MEŞRUİYETİ, ABD VE RUSYA TARAFINDAN DA TESCİL EDİLMİŞTİR"

"Evvelce her vesileyle ifade edildiği üzere, Barış Pınarı Harekatı, uluslararası hukuk temelinde, Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkımız ve BM Güvenlik Konseyi'nin terörizmle mücadeleye ilişkin kararları uyarınca yürütülmüştür. Harekatın meşruiyeti, ABD ve Rusya ile yaptığımız son anlaşmalarla da tescil edilmiştir."

"FRANSA'NIN TAVRI  SURİYE KONUSUNDAKİ ÇARESİZLİKLE İZAH EDİLEBİLİR"

"Bugüne kadar defaatle uluslararası kamuoyuna ve en üst düzeyde yabancı resmi muhataplarımıza yaptığımız açıklamalarla, parlamentodaki karar süreçlerinde parlamento üyeleri ve hükümet yetkilileri tarafından dile getirilen iddiaların tamamı evvelce tarafımızca yalanlanmış veya gerekli izahat getirilmiştir. Tarafımızdan yapılan tüm girişim ve açıklamalara rağmen Fransız Parlamentosunun gerçeklerle bağdaşmayan kararları kabul etmesi, ancak Türkiye'ye karşı ön yargılı ve sağduyudan yoksun tutumuyla ve Fransa'nın Suriye konusunda içinde bulunduğu çaresizlikle izah edilebilir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal