Sanatçı Müjdat Gezen, Nilhan Osmanoğlu Vatansever'e Hakaretten Tazminata Mahkum Edildi

Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, Halk TV canlı yayınında Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu Vatansever'le ilgili çok konuşulacak sözler söylemişti. Mahkeme bu sözler nedeni ile Gezen'i tazminat ödemeye mahkum etti.

29.03.2019-09:46 - (Son Güncelleme: 29.03.2019-09:36) Sanatçı Müjdat Gezen, Nilhan Osmanoğlu Vatansever'e Hakaretten Tazminata Mahkum Edildi

Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu Vatansever'le alakalı söylediği sözler sebebiyle, Müjdan Gezen ve Halk TV tazminat ödemeye mahkum edildi.

İstanbul 17. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmada Nilhan Osmanoğlu Vatansever'in avukatı "Davalıların canlı yayında edep ve hukuk dışı ifadeleri ile müvekkilimin kişilik hakları saldırıya uğramıştır. Davamızın kabulüne karar verilsin" dedi. Yılmaz Özdil ile Müjdat Gezen'in avukatı ise "Müvekkillerim mizahi ve güldürü aracılığı ile basın ve ifade özgürlüğü kapsamında açıklamalar yapmışlardır" diyerek davanın reddini talep etti.

"YAPILAN AÇIKLAMALAR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDADIR"

Hürriyet'in haberine göre; Halk TV'nin avukatı da "Canlı yayında davacının haksız ve güncel bir isteği olan Galatasaray Adası ile alakalı mülkiyet iddiası tartışılmıştır. Davacının bu sebeple kendisine gelebilecek eleştirilere katlanma sorumluluğu vardır. Yapılan açıklamalar basın özgürlüğü çerçevesindedir" diye konuştu.

20 BİN LİRA MANEVİ TAZMİNAT ÖDEYECEKLER

Mahkeme Müjdat Gezen ile Halk Radyo TV ve Yayıncılık AŞ'nin faiziyle beraber 20 bin lira manevi tazminatı, davacı Vatansever'e vermelerine karar verdi.

HAPSİ İSTENİYOR

Mahkeme diğer davalı Yılmaz Özdil'e açılan davayı ise nedenini sonradan açıklamak üzere reddetti. Söz hususu yayın sebebiyle Gezen'in İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakaret suçundan 9 aydan 2 sene 4 aya dek hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

"BEN KADINI BEĞENDİM YAHU"

Müjdat Gezen telefonla katıldığı yayında Yılmaz Özdil'le konuşurken "Ben kadını beğendim yahu" dedi. Özdil'in 'Adayı versin mi abi?' sorusunun ardından ise "Adayı değil ama neyse... Bunu sonra konuşuruz." biçiminde yanıt verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal