Saadet Partisi'nden Yetkili: CHP ile Gül'ün Adaylığında Hemfikiriz

Saadet Partisi'nden bir yetkili cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda CHP ile hemfikiriz fakat Meral Akşener kendisi aday olmak istiyor. Abdullah Gül, SP yetkilileri tarafından ikna edilmeye çalışılıyor.

24.04.2018-11:34 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-12:29) Saadet Partisi'nden Yetkili: CHP ile Gül'ün Adaylığında Hemfikiriz

Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde ortak aday olarak gündeme gelen Abdullah Gül, Saadet Partisi'nin Kayseri'deki güçlü bir ismi, ''CHP ile Saadet Partisi, Sayın Abdullah Gül'ün adaylığı konusunda aynı fikirde. Genel Başkan yardımcımız Atik Ağdağ, ikili görüşmeleri sürdürüyor. Ancak Meral Hanım ortak adaylık hususunda ikna olmadı'' şeklinde konuştu.

Erken seçimin 24 Haziran'da yapılmasının netleşme ile beraber, başta Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin cumhurbaşkanı adaylarının kim olacağı büyük bir merakla bekleniyor. İttifak arayışları devam ederken, "CHP'nin kurmaya çalıştığı ittifakın adayı Abdullah Gül olacak" iddiası da öne atıldı.

Ankara'da bulunan ve Abdullah Gül'ün adaylığına dair çalışmalara 'hemşerisi' sıfatıyla dahil isminin açıklanmasını istemeyen bir Saadet Partisi yetkilisi, "Sayın Abdullah Gül'ün adaylığıyla ilgili olarak, SP ve CHP'nin genel başkanları düzeyinde yapılan toplantıda sıkıntı olmadı. CHP ve SP, hemşerimizi ortak aday çıkarma konusunda aynı fikirde. Fakat şu anda Meral Hanım kendisinin cumhurbaşkanlığı adaylığında ısrarını sürdürüyor. Kendisi bu konuda ikna edilmeye çalışılıyor. Abdullah Gül’ün adaylığı teşebbüslerimizi genel başkanımız Temel Bey'in yanı sıra birebir genel başkan yardımcımız Atik Ağdağ devam ettiriyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Hanım da 'Evet' derse, ortak adaylık konusunda Sayın Gül ikna olur" şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal