Rusya ve ABD Arasında Savaş Tamtamları!

Suriye'nin kimyasal katliamının ardından sıcak temas açıklamaları konuşuluyordu. Doğu Akdeniz'de Rusya ve ABD savaş gemileri karşılıklı harekete geçti. ABD, yanına Fransa ve İngiltere'yi aldı.

11.04.2018-09:35 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-09:37) Rusya ve ABD Arasında Savaş Tamtamları!

Doğu Akdeniz’de büyük gerginlik. Fransa ve İngiltere’yi safına katan Trump, Guta’da kimyasal silah kullanan Suriye rejimini vurma hazırlıkları yapıyor. Amerika ve Fransa savaş gemileri Suriye’ye yönelince, Rusya karşı hamleyle Kıbrıs açıklarındaki iki gemi ve bir denizaltının yönünü aynı yöne döndürdü.

Duma'daki katliamın üzerine Suriye rejiminin attığı kimyasal bombalar, dünyayı Doğu Akdeniz’de büyük bir savaş noktasına getirdi. Rejimin yaptığı katliamı Suriye'de hamle için fırsat olarak gören ABD, saffına Fransa ve İngiltere'yi de alarak Esed, Rusya ve İran'a cevap vermeye hazırlanıyor. Buna ilişkin en kritik işaret fişeği dün denizde atıldı. ABD ordusunun başındaki Joseph Dunford'dan Beyaz Saray'da brifing alan Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la telefonla görüştü; görüşmenin sonrasında ABD Dışişleri, İngiltere ile temasa geçti. Görüşme trafiğinin yaşandığı saatlerde Güney Kıbrıs'taki Larnaka Limanı'nda konuşlu Amerikan savaş gemisi Donald Cook, zincirlediği limandan ayrılıp Suriye'ye doğru hızla bir şekilde yol almaya başladı. Hava savunma fırkateyni Donald Cook'a Suriye denizlerin aynı özelliklerdeki Fransız Aquitaine gemisi de eşlik etti. ABD’nin Norfolk demir alan Harry Truman uçak gemisi de yönünü Doğu Akdeniz’e çevirdi.

HERŞEYİ GÖTÜRDÜLER

Amerikalı ve Fransız 2 geminin Suriye'ye yakınlaşması, Şam rejiminde tedirginliğe neden oldu. CIA ve ABD’nin belirlediği 20'den fazla noktanın gemilerden atılacak seyir füzeleriyle imha edileceğini düşünen Suriye ordusu, envanterdeki araçları korumak için bazı önleme başvurdu. Esed rejimi, Şam, Humus, Kuneytra, Halep ve Dera'da bulunan askeri üslerdeki güçlerinin bir bölümü farklı yerlere kaydırdı. ABD füzelerinin muhtemel hedefleri arasındaki askeri havaalanlarında konuşlu savaş uçakları da aceleyle Rus üslerine taşındı. Uçakların götürüldüğü Rus üsleri de Şam ordusuyla aynı hareketliliği yaşadı. Lazkiye, Tartus, Hama ve Humus'ta inşa edilen Rus üslerinde kırmızı alarm verildi.

HEDEFDEKİ NOKTALAR

Suriye envanterindeki Rus helikopterleri de tıpkı uçaklar gibi gizleme sebebiyle farklı yerlere taşındı. Götürülen helikopter ve uçak araçlarına ek olarak bazı tank ve kimyasal araştırma merkezlerinde bulunan cihazlar da Tartus, Hama ve Humus’ta Rus bayrağı çekilen karargahlara taşındı. Suriye rejimine, inşa ettiği 8 askeri karargah bulunuyor. ABD füzelerinin vurabileceği muhtemel Suriye üslerinin şunlar olduğu söyleniyor: "Humus-Tifor, Şam-Matar Sin, Humus-Matar Dumeyr, Halep-Sifira Üssü, Şam-Matar Mezze, Halep-Matar Neyrab, Kuneytra-155. Tugay, Şam-Deraya Üssü, Şam-Berze'de Camraya kimyasal silahlar araştırma merkezi."

RUS GEMİLERİ ROTA DEĞİŞTİRDİ

Krizin en üst seviyeye tırmandığı saatlerde Lazkiye'deki Hımeymim Havalimanı'ndan kalkan Rus uçaklarının, Doğu Akdeniz'e giden ABD ve Fransız gemileri üstünde alçaktan uçtuğu öne sürüldü. Rus savaş uçaklarının engelleyici devriye uçuşlarına eşgüdümlü olarak Kızılordu'ya bağlı deniz unsurları da Suriye'ye doğru rotayı değiştirdi. Kıbrıs dolaylarında bulunan Amiral Grigoroviç fırkateyni, Nikolai Filchenkov tank çıkarma gemisi ve Veliky Novgorod denizaltısı Akdeniz'de yön değişikliğine giderek Suriye denizine yönlendirildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal