Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Suriye Operasyonu Açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, olası bir Suriye operasyonunda ilk hedeflerinin Suriye'nin kimyasal silah depoları olacağını söyledi.

11.04.2018-00:00 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-23:51) Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Suriye Operasyonu Açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'la Paris'te yaptığı toplantının sonrasında Suriye ile alakalı açıklamalar yaptı.

Fransa'nın Suriye krizinin tırmanmasını istemediğini belirten Macron, ancak Fransa'nın Suriye'ye olası bir askeri müdahalesinde amaçlarının Şam hükümetinin kimyasal silah depoları olacağını söyledi. Fransa'nın şu sıralar ABD ve İngiltere gibi partnerleriyle fikir alışverişi içinde olduğunu belirten Macron, Suriye hususundaki kararı ilerleyen günlerde açıklayacaklarını söyledi.

Prens Muhammed bin Selman da Paris’te yaptığı açıklamada, Suriye’nin kimyasal silah depolarının hedef alınacağı olası bir uluslararası müdahalede ülkesinin de katılabileceğini belirtti. Bin Selman, "Koşullar bunu dayatırsa, bu olabilir" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ve İngiltere Başbakanı Theresa May de Suriye'deki son olayları görüştü. Trump ve May yaptıkları telefon konuşmasında Suriye'deki son olayları ele alarak krize uluslararası yanıt verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Londra'dan yapılan açıklamada May'in Duma'daki kimyasal saldırı söylentilerini "rezalet" olarak betimlediği söylendi. Beyaz Saray'dan yapılan duyuruda da May ve Trump'ın kimyasal silah kullanılmasının sürmesine izin vermeme hususunda anblaştıkları vurgulandı.

Bu husuta sıkı işbirliğin sürdürme kararı alan iki liderin diğer müttefik devletlerle de konuşmayı kararlaştırdıkları duyuruldu.

May, Duma'daki saldırı söylentileriyle alakalı olarak Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la da telefon konuşması yapmıştı. ABD ve İngiltere, Duma'da kimyasal saldırı düzenlendiğini söyleyerek buna devletlerarası arenada sert tepki gösterilmesini istiyor. 

Trump, ABD'nin Suriye konusunda kısa süre içinde önemli kararlar vereceğini açıklamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal