Facebook Kurucusu Zuckerberg, Mahkemeye Çıkıp Özür Diledi

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, kullanıcı bilgilerinin Cambridge Analytica ile usulsüz paylaşılması hakkında mahkemeye çıktı. Zuckerberg yaşananlardan dolayı özür diledi.

10.04.2018-23:44 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-23:35) Facebook Kurucusu Zuckerberg, Mahkemeye Çıkıp Özür Diledi

Facebook'un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Mark Zuckerberg, kullanıcı bilgilerinin izin alınmadan dağıtılmasıyla alakalı ABD Kongresi'nde ifade veriyor.

KONUŞMASINA ÖZÜR DİLEYEREK BAŞLADI

Zuckerberg, yargıçların karşısındaki konuşmasına özür dileyerek başladı ve "Bu araçların zarar verme niyetli da kullanılabilmesine mani olmak için yeterli çaba sarf  etmediğimiz ortada. Bu asılsız haber, seçimlere dışardan müdahale, öfke söylemi ve program geliştiricileri ile veri gizliliği için de geçerli" dedi.

"BENİM HATAMDI" DEYİP SUÇLAMALARI KABUL ETTİ

Zuckerberg, sosyal medya platformunun gerekliliklerini gerektği kadar yerine getiremediğini söyleyip "Bu çok büyük bir hataydı, benim hatamdı özür dilerim. Facebook'u ben açtım ben yönettim ve burada gerçekleşenlerden de ben sorumluyum" dedi.

Facebook kurucusu, Cambridge Analytica ile meydana gelenlerin detaylarını araştırdıklarını ve kullanıcıları veri paylaşımı hususunda uyardıklarını söyledi.

"BİZE SİLDİKLERİNİ SÖYLEDİLER"

Kongre'de yargıçların sorularına cevap veren Zuckerberg, kullanıcı verilerini toplayan uygulamayı sildiklerini ve hem uygulamadan hem de Cambridge Analytica'dan verileri yok etmeleri isteğinde bulunduklarını söyledi.

Facebook kurucusu, "Bize sildiklerini bildirdiler. Onlara inanmak açıkça bir hataydı, bunu takip etmeliydik ve denetlemeliydik. Bu hatayı bir daha yapmayacağız" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal