Reuters Abdullah Gül İddiası: Öyle Bir Şey Olmayacak

Reuters’ dan gelen haberine göre 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Saadet Partisi (SP) ile cumhurbaşkanı adaylığı konusunda anlaşma sağlayamadığı ve Gül'ün Saadet Partisi'nin adayı olmayacağı belirtildi.

27.04.2018-16:33 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-16:25) Reuters Abdullah Gül İddiası: Öyle Bir Şey Olmayacak

Süreçte gelinen noktay ile ilgili Reuters'ın sorusu üzerine Saadet Partisi üyesi bir yetkili şu değerlendirmeyi yaptı: " Abdullah Gül ısrarla çatı aday olmak istediğini belirtiyor. Akşener'in durumu nedeniyle bu mümkün görünmüyor. CHP'ye de bunu kabul ettirmek söz konusu değil. Bu sebeple görüşmelerimizden sonuç alamadık. Kendisi Saadet Partisi'nin adayı da olmayacak." İfadelerini kullandı.

Abdullah Gül, son günlerde yaşanan tartışmalarla ilgili yarın detaylı açıklama yapacağını dile getirmişti.

Abdullah Gül'ün yarın yapacağı açıklama hakkında bilgi sahibi olmadıklarını da vurgulayan Saadet Partisi yetkilileri, "Gül'ün çatı aday olma isteğinin önünde CHP'nin yanı sıra, bizim partimiz içerisinde de bazı engeller mevcuttu. Genel Başkan bunların hepsini aştı. Fakat Gül istemedi" değerlendirmesini yaptı.

Aynı yetkili, Saadet Partisi’nin süreç içerisinde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını değerlendirileceğini de belirtti.

"GÜL'ÜN ADAYLIK İHTİMALİ DÜŞÜK"

Bu doğrultuda Abdullah Gül'e yakın bir kaynak, Gül'ün adaylık ihtimaliyle ilgili şu yorumu yaptı: " Abdullah Gül zaten 'aday olurum' dememişti. Onun aday olması için devreye girenler bazı kişiler oldu. O da asgari şartlarını sundu. Çatı adaylık durumu bunlardan birisiydi. Bu da sağlanamadı. Yarın yapacağı açıklamasıyla ilgili bilgi sahibi olmasam da, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına adaylık ihtimalini düşük görüyorum." İfadelerini kullandı.

KARAMOLLAOĞLU: AKŞAMA DOĞRU AÇIKLAMALARIMIZ OLACAK

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cuma namazı çıkışı basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Karamollaoğlu, "Bugün akşama doğru belki bir takım açıklamalarımız olabilir. Onun için biraz sabredin. Şu anda kendi aramızda toplantılarımız olacak. Bilahare kararı açıklayacağız"  ifadelerini kullandı.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal