Rektör Atamalarında Aranan Şartlar Değişti

Resmi Gazete'de yeni yayımlanan KHK ile rektör atamalarında aranan şartlar değişti. Buna göre eskiden olduğu gibi bir kişinin rektör atanması için 3 sene profesörlük yapması gerekiyor.

16.07.2018-10:53 - (Son Güncelleme: 16.07.2018-10:49) Rektör Atamalarında Aranan Şartlar Değişti

REKTÖR ATAMALARINDA ARANAN ŞARTLAR DEĞİŞTİRİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çerçevesinde 4 sayılı KHK ilan edildi ve yayımlanan KHK ile Rektör atamaları tekrar düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çerçevesinde Resmi Gazete'de yeni KHK yayınlandı. Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kritik düzenlemeler gerçekleştirildi. Buna göre Rektör atamalarında istenen koşullar yeniden düzenlendi.

REKTÖRLÜK İÇİN TÜM ŞARTLAR KALDIRILMIŞTI

İlan edilen 4 sayılı kararname ile 9 temmuzda ilan edilen 3 sayılı üst kademe idarecilerine yönelik kararnameye ilave fıkra dahil edildi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden önce yayınlanan 703 numaralı KHK ile, rektörlerin profesör unvanına sahip olma koşulu kaldırılmıştı. Cumhurbaşkanı, profesör olmasa bile bir kişiyi rektör olarak görevlendirebilecekti.

YENİ DÜZENLEME İLE EN AZ 3 YIL PROFESÖRLÜK ŞARTI GETİRİLDİ

Fakat gerçekleştirilen yeni düzenlemede rektörlerin, en az 3 sene profesörlük yapanlar içinden atanmasına karar verildiği bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal