Rahip Brunson'ın Avukatı Karara İtiraz Etti!

ABD'li rahip Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt mahkemenin verdiği karar itiraz etti. Alavurt müvekkilinin beraatini istedi.

17.10.2018-11:09 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-11:01) Rahip Brunson'ın Avukatı Karara İtiraz Etti!

Türkiye'de ev hapsinde olan ve sonrasında serbest kalan ABD'li pastör Andrew Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, müvekkili hakkındaki karara itiraz etti. Avukat Halavurt, Brunson'ın beraatını istedi.

KARARA İTİRAZ EDİP, BERAATİNİ İSTEDİ

Türkiye'de yaklaşık bir buçuk sene cezaevinde, sonrasında da iki buçuk ay kadar ev hapsinde kalmasının sonrasında 3 sene 1 ay 15 gün hapis cezası verilen ABD'li pastör Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, mahkeme kararına itiraz etti. DW Türkçe'nin geçtiği habere göre Halavurt, müvekkilinin beraatini istedi.

3 YIL CEZA ALIP, SERBEST KALMIŞTI

İzmir'deki mahkeme geçen hafta, Brunson'ı 3 sene 1 ay 15 gün hapis cezası verilmiş, ayrıca ev hapsi ve hakkındaki yurt dışı yasağının da kaldırılmasına karar vermişti. Brunson, hapiste yattığı süre göz önüne alınarak bırakılmış ve sonrasında ABD'ye gitmişti.

BRUNSON, ABD BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

ABD'ye gittikten sonra pastör Brunson ile görüşen ABD Başkanı Donald Trump, Brunson'ın serbest kalmaması karşılığında ABD tarafından Türkiye'ye uygulanan yaptırımların kaldırılması için Ankara ile 'hiçbir anlaşma yapmadıklarını' ifade etmişti. Trump,"Şu an Türkiye hakkında iki gün öncesine oranla çok daha değşik hissediyorum. Türkiye'ye karşı çok iyi bir hisse sahibim. İki gün önce değildim" diye konuşmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal