Rahip Brunson Yeni Zelanda Teröristi Brenton Tarrant ile Görüştüğü İddialarına Cevap Verdi

Yeni Zelanda teröristi Brenton Tarrant'ın İzmir'e gittiği dönemde ABD'li Rahip Brunson ile görüştüğü iddia edilmişti. Brunon iddiaya cevap vererek, "Kamuoyunu Hıristiyanlar'a karşı kışkırtma amaçlı bir iddia ve iğrenç bir uğraş" dedi.

20.03.2019-12:47 - (Son Güncelleme: 20.03.2019-12:38) Rahip Brunson Yeni Zelanda Teröristi Brenton Tarrant ile Görüştüğü İddialarına Cevap Verdi

Yeni Zelanda'daki cami katliamını yapan Brenton Tarrant'ın 2016 senesinde 43 gün süresince Türkiye'de olduğu meydana çıkmıştı. Tarrant'ın bu süre zarfında bir dönem Türkiye'de tutuklu olan Rahip Brunson ile bağlantısı olduğu iddia edildi. Bu iddiaya yanıt veren Brunson, "Kamuoyunu Hıristiyanlar'a karşı kışkırtma amaçlı bir iddia ve iğrenç bir uğraş" dedi.

Odatv'nin aldığı bilgiye göre; Brenton Tarrant'ın İzmir'de Hıristiyanlar için kutsal olan bölgeye giderek hacı olduğu öne sürülüyor. İzmir'de Hıristiyan radikal sağcı örgütlerle de görüşen Tarrant'ın, şehirde yaptıklarının mercek altına alındığı iddia ediliyordu. Odatv güvenlik kaynaklarına dayanarak Tarrant'ın, 25 senedir Türkiye'de vazife yapan ve 2016 Aralık ayında tutuklanan Rahip Andrew Brunson'la görüşüp görüşmediğinin de incelenen meseleler arasında olduğunu yazdı.

Papaz Rahip Brunson, iddialara ABD'den cevap verdi. Amerika'nın Sesi'nden Mehmet Toroğlu'nun sorularını cevaplayan Brunson şu sözleri söyledi:

"Eşim ve ben 25 sene süresince Türkiye'de bir amaç için kaldık: Müslümanlar'a İsa Mesih'in sevgisini göstermek. Orada yaşadığımız bütün adaletsizlik ve zulme karşın Türkler'i halen seviyoruz. Yeni Zelanda'da camilere gerçekleştirilen terör saldırısı bizim savunduğumuz tüm değerlere aykırıdır ve bu olayı kınıyoruz. Odatv ve diğer bazı yayın organlarının şahsımı bu terör saldırısı ile ilişkilendirmesi iğrenç bir uğraştır" sözlerini kullandı."

Bunun, "yalnızca temelsiz bir iddia değil fakat aynı zamanda kamuoyunu Hıristiyanlar'a karşı kışkırtma amaçlı" olduğunu söyleyen Brunson, şöyle söyledi:

"Hele, 'İzmir'deki radikal sağcı Hıristiyan yapılar' tabiri bir illüzyon gibi fantastik bir dünyanın ürünüdür. Bizimle alakalı öyle bir yapı olmadığı gibi Türkiye'nin devlet organları, emniyeti, istihbarat örgütü her şeyi takip ederken bu radikal gruplarla mücadelede yetersiz kaldıklarını söylemek manasına gelir ki bu da kabul edilemez. Bu yalanları ortaya atan kişilere gazeteci diyemiyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal