PYD'ye Katılıp Tabur Kuran Ermeniler, Türkiye'yi Tehdit Etti

1915 olaylarının sonrasında Suriye ve Lübnan'a göç eden Ermenilerin torunları, terör örgütü PYD'ye katılarak tabur kurdu. 200 kişilik ekip Türkiye'yi açık açık tehdit etti.

24.04.2019-11:07 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-10:57) PYD'ye Katılıp Tabur Kuran Ermeniler, Türkiye'yi Tehdit Etti

4 sene önce 1915 olayları ardından Suriye ve Lübnan’a göçen Ermenilerin torunları Türkiye’ye karşı terör örgütü PKK/PYD çatısı altında tekrar örgütlenmeye başladı. Daha önce farklı terörist gruplarla beraber olan Ermeniler bu defa kendi sözde taburlarını kuruyor. Yaklaşık 200 kişiden meydana gelen grup, 1915 senesi olaylarının yıldönümü sebebiyle bugün faaliyete başladığını açıklayacak. Terör örgütünün yayın organlarına göre Ermeni gruba Suriye’de öldürülen TKP/ML TİKKO’lu terörist Nubar Ozanyan’ın (Orhan Bakırcıyan) ismi verildi.

KİMLERDEN OLUŞUYOR

Taburun sözde liderlerinden Masis Otanyaf, Suriye’de Kamışlı, Haseke, Serekaniye, Dırbesiye ve Amude gibi şehirlere dağılan Ermenileri bir araya getirdiklerini ifade etti. Her gün askeri ve ideolojik eğitim alan teröristlerin karargahının duvarlarında da ilginç fotoğraflar var. Bunlardan biri, 1982 senesinde 9 kişinin hayatını kaybettiği 72 kişinin de yaralandığı Esenboğa saldırısını yapan ASALA mensubu terörist Levon Ekmeçiyan’ın görüntüsü. Teröristler, Türkiye’de karanlık bir suikaste kurban giden gazeteci Hrant Dink’in fotoğraflarını da kara propaganda için kullanıyor.

KÜSTAHÇA TEHDİT ETTİ

Teröristler amaçlarının Türkiye olduğunu da saklamıyor. Kendince tehditler savuran terörist Masis Otanyaf, “Ermenilere yaşatılan kara günün hesabını kimse vermiyor. Bunun şu anki muhatabı Türkiye’dir. Ancak onların bize ve diğer halklarımıza nasıl yaklaştıklarını görüyoruz. Onun için onlardan bir şey beklemiyoruz. Ezilen halklara yaşatılanların hesabını biz soracağız. Bu da onun bir başlangıcıdır. Halklarımıza kutlu olsun” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal