Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan 1915 Olayları Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan 1915 olaylarıyla ilgili bir açıklama geldi. Altun, "1915 Olaylarının soykırım olduğu ile alakalı dünyada siyasi ve akademik oydaşma/hukuki bir karar yoktur" dedi.

24.04.2019-10:54 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-10:44) Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan 1915 Olayları Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 1915 olayları ile alakalı bir açıklama paylaştı.

Altun, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:

"1915 Olayları, doğru ve gerçek bilgiler ışığında, siyasi çıkarlara alet edilmeden ele alınmalı ve üçüncü devletlerin tek taraflı tasarruflarına dayalı ideolojik okumalardan vazgeçilmelidir.

1915 Olayları ile alakalı yapıcı ve dengeli bir yaklaşımla hareket edilmeli ve yalnızca bir tarafın fikirleri yerine her iki tarafın da kayıpları ve acıları göz önüne alınmalıdır.

800 sene beraber yaşayan Türklerin ve Ermenilerin bugün sahici bir diyalog yoluyla çözemeyecekleri problem yoktur. Yeter ki sömürgeci güçlerin ülkemizi sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla tedip etme kalkışmalarına ve tarihin siyasallaştırılmasına izin verilmesin.

1915 Olaylarının soykırım olduğu ile alakalı dünyada siyasi ve akademik oydaşma/hukuki bir karar yoktur.

Türkiye’nin 1915 Olayları ile alakalı çözüm çabalarını görmezden gelerek, üçüncü devletlerin tek taraflı tasarruflarda bulunmaları ve bağlayıcı olmayan kararlar almaları hakikatin açığa çıkarılması uğraşlarını zora sokmaktadır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal