Prim Eksiği Nedeniyle Emekli Olamayanlara Müjde Geldi!

Prim eksiği dolayısıyla emekli olamayan vatandaşlara müjde geldi. Çıkarılacak kanunla belli bir yaşın üzerinde olan 100 bin kişiye emeklilik yolu açılmış olacak.

03.07.2018-12:16 - (Son Güncelleme: 03.07.2018-12:06) Prim Eksiği Nedeniyle Emekli Olamayanlara Müjde Geldi!

Yaşı doldurmuş fakat prim günü eksiği olanlara emekli olma olanağı geliyor. Belli bir yaşın üzerinde olan insanlar, eksik primlerini borçlanıp emekli olabilecek. Yapılandırma yasasyıla geçmişe dönük borçlanan Bağ-Kur'lulara yaş, sene ve prim koşulunu yerine getirmeleri durumunda emekli olabilme imkanı verilmişti. Şimdi SGK'lılar için de aynı olanağın tanınması gündemde. Daha önceden bu mesele ile alakalı bir müjde verilmişti. Düzenleme olursa emeklilik yaşını doldurmasına rağmen farklı nedenlerle işsiz kalıp prim miktarını tamamlayamayan, iş bulup çalışamayan daha doğrusu yaşı geçtiği için iş verilmeyen 100 bin kişiye emekli olmanın yolu açılacak.

BİN 800 GÜN ŞARTI

Bu çerçevede birkaç formül üstünde duruluyor. Çalışmayla, ilk olarak eksik primi olanlara borçlanma olanağı getirilmesi düşünülüyor. Bu halde belli bir zaman hizmet koşulu aranabilecek. Örneğin, en az bin 800 gün prim talep edilecek. Bu formülde sene ve yaş koşullarını tamamlayıp bin 800 ve üstünde prim günü olanlar eksik süreyi borçlanma yoluyla ödeyerek emekli olacak. Fakat borçlanma yoluyla emeklilik için kanun çıkması lazım.

ÇALIŞMA MECLİS'E GELECEK

Mesele ile alakalı çalışmanın bitiriliğ kısa zaman içinde Meclis'e sevk edilmesi tahmin ediliyor. Kanun öngörüldüğü biçimi ile çıkarsa işten çıkarılan, iflastan sebeple işsiz kalan yada işe ara vermek durumunda kalan çalışanlara ve kepenk kapattığı için prim ödeyemeyen esnafa emeklilik kapısı açılmış olacka.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal