Polisin Biber Gazı Sıktığı Yaşlı Adam Hayatını Kaybetti

Giresun'da 82 yaşındaki bir adam doktorla tartıştı. Doktorun beyaz kod vermesi ardından olay yerine gelen polis yaşlı adamı gözaltına almak istedi. Direnen adama polis ters kelepçe taktı ve biber gazı sıktı. Bunun ardından fenalaşan adam kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

28.07.2018-16:14 - (Son Güncelleme: 28.07.2018-16:18)

Giresun'da 82 yaşındaki Yusuf Topal, öne sürülene göre, hastayı görmeden ilaçları yazmayacağını söyleyen Ö.Y. isimli kadın doktorla tartıştı. Doktorun 'beyaz kod' vermesi ardından gelen polisler, gözaltına almak istedikleri Yusuf Topal'a ters kelepçe takıp, biber gazı sıktı. Fenalaşarak yere düşen ve sürüklenerek bindirildiği polis aracı ile hastaneye sevk edilen Topal, kalp krizinden hayatını kaybetti. Ailenin şikayeti ardından soruşturma açıldı, olaydan sorumlu olan 2 polis memuru açığa alındı.

Olay, 24 Temmuz Salı günü, Giresun’un Gemilerçekeği Mahallesi’nde cereyan etti. Fatma ve Yusuf Topal çifti, fındık hasadı için İstanbul’dan memleketlerine gitti. Yürüme zorluğu çeken Fatma Topal’ın kronik hastalığı için kullandığı ilaçları bitince, eşi Yusuf Topal yeni ilaçları almak ve evde bakım hizmeti kararının uygulanmasını sağlamak için 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi’ne gitti. Doktor Ö.Y.’ye başvuru yapan Yusuf Topal, eşi için yazılan sağlık kurulu raporunu göstererek ilaçları reçeteye yazdırmak istedi. Fakat, doktor, hastayı görmeden ilaçları yazamayacağını söyledi.

Topal ise evde bakım hizmeti kararı olduğuna dönük raporu göstererek, sağlık yetkililerini eve gelmesini istedi. Öne sürülene göre, doktor Ö.Y. ile Yusuf Topal arasında tartışma çıktı. Tartışma esnasında doktorun ‘beyaz kod’ vermesi ardından, polis birimleri sağlık merkezine gitti. Polisler, Topal’ı gözaltına almak istedi. Yusuf Topal direndiği polisler tarafından yaka paça polis otosuna bindirilmek istendi. Ters kelepçe takılan ve biber gazı sıkılan Topal, bu esnada fenalaşarak yere düştü. Polisler, yerde sürükleyerek araca bindirdikleri Yusuf Topal’ı Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirdi. Kalp krizi geçirdiği tespit edilen Topal, yapılan müdahalelere karşın hayatını kaybetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal