Google'a Göre Dünyanın En Saçma Binası Türkiye'de

Google aramalarında ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Google'a göre dünyanın en saçma binası Kahramanmaraş'ta yer alıyor. Binanın yüksek maliyeti sebebiyle yıkılamadığı iddia ediliyor.

28.07.2018-15:11 - (Son Güncelleme: 28.07.2018-15:16)

Google'da "dünyanın en saçma binası" olarak arama yapıldığı zaman ilk sırada bulunan Kahramanmaraş'taki yarısı kullanılmayan sarı kırmızı mavi renkli bina, yüksek maliyet sebebiyle yıkılmadığı için şehrin silüetini de bozmayı sürdürüyor.

GOOGLE'A GÖRE DÜNYANIN EN SAÇMA BİNASI

Kahramanmaraş'ta iş merkezi olarak inşa edilen 19 katlı bina, arama motoru Google'da 'dünyanın en saçma binası' olarak arandığı takdirde 290 bin sonuç içinde ilk sırada çıkıyor. Dulkadiroğlu ilçesi İsmetpaşa Mahallesi Trabzon Bulvarı üstünde 1994 senesinde hizmete alınan bina, 2 bin 110 metrekare alana kurulu sarı, mavi ve kırmızı renklerle şehrin hemen hemen her tarafından görülebiliyor.

YIKIM MARSAFINDAN DOLAYI YIKILMASI ERTELENDİ


Yaklaşık 90 kısımdan meydana gelen binada, Dulkadiroğlu ve Onikişubat Kaymakamlığının haricinde, birkaç iş yeri var. Kentin siluetini bozduğu öne sürülen binanın hemen hemen yüzde 60'lık kısmı ise kullanılamıyor. 2011 senesinde tahminen 28 milyon lira ücretle satılmak istenen fakat satılamayan bina, İl Özel İdaresi'nin kapanmasının sonrasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine verildi. Son senelerde yıkılacağı bildirilen binanın, ciddi paralardan sebeple yıkılmasının ertelendiği de öne sürülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal