PKK'nın Karadeniz Bölgesindeki Ana Karargahı İmha Edildi

Terör örgütü PKK'nın Karadeniz'deki en büyük ve ana karargahı olan yer imha edildi. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

25.05.2019-14:48 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-17:28)

Karadeniz kırsalında terör örgütü PKK'nın sözde bölge ana karargahı imha edildi. Örgüt mensuplarının telsiz olmadan farklı yöntemlerle haberleşme sağlayıp bu karargâhta toplandığı ve eylem kararlarını da burada aldıkları tespit edildi.

PKK'nın Karadeniz'deki en büyük silah deposunun Gümüşhane kırsalında olduğu tespit edilirken, lojistik olarak ise Trabzon kırsalını kullandıkları meydana çıktı.

Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'nın koordinesinde Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Ordu ve Tokat kırsalında bin 800 Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekibi ile Polis Özel Harekat (PÖH) birimlerinin ve komandoların desteğiyle eş zamanlı operasyonlar sürerken, teröristlere ait sığınak ve depolar da bir bir ele geçiriliyor. PKK'nın sözde Karadeniz Açılım Grubu teröristlerinin hepsinin etkisiz hale getirildiği bölgede, yeni terörist gruplarının sızmaması içinde İHA destekli operasyonlar sürdürülüyor.

SİLAH DEPOSU İÇİN GÜMÜŞHANE, LOJİSTİK İÇİN TRABZON KIRSALI SEÇİLMİŞ

Jandarma istihbarat ekiplerince ayrı ayrı araziye götürülerek yer göstermesinde bulunan Behrüz Dudkanlu ile Aras Aslan'ın, 20'ye yakın gösterdiği erzak deposu ve sığınak da patlayıcı ile imha edildi. Behrüz Dudkanlu'nun Gümüşhane kırsalında yerini gösterdiği 3 farklı erzak deposunun ise sarp kayalıklı ormanlık alanda yer aldığı gözlendi. PKK'nın Karadeniz'deki en büyük silah deposunun da Gümüşhane kırsalında olduğu belirlenirken, lojistik olarak ise Trabzon kırsalını kullandıkları ortaya çıktı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal