PKK Üyesi Ayten Beçet Cezaevinde İntihar Etti

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan PKK üyesi Ayten Beçet, örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'a tecrit uygulandığını iddia ederek intihar etti. Daha önce de Zülküf Gezen isimli terörist aynı sebeple intihar etmişti.

23.03.2019-13:16 - (Son Güncelleme: 23.03.2019-13:41) PKK Üyesi Ayten Beçet Cezaevinde İntihar Etti

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan PKK'lı Ayten Beçet, bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın üstünde var olduğunu öne sürdüğü tecridin kaldırılması talebiyle intihar etti. Tekirdağ'da Zülküf Gezen isimli terörist de Öcalan için geçtiğimiz günlerde intihar etmişti.

Mezopotamya Ajansı'nın verdiği habere göre, Abdullah Öcalan üstünde olduğunu öne sürdüğü tecridin kaldırılması talebiyle intihar eden Ayten Beçet'in cenazesi bu sabah cezaevinden alındı.

İPLE İNTİHAR ETMİŞ

Cezaevi görevlileri, olayı haber alarak cezaevine giden avukatlara Beçet'in kendisini asarak intihar ettiğini ifade etti. Fakat cenazenin nereye götürüldüğü hususunda bilgi verilmedi.

HDP'Lİ VEKİLDEN AÇIKLAMA

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da cezaevi görevlileri ile bir görüşme yaptığını söyleyerek olayı doğruladı.

Twitter üstünden açıklama yapan Gergerlioğlu, "Gebze kadın cezaevi görevlileriyle görüştüm. Siyasi tutuklunun intiharı doğrulandı. Detaylı açıklama yapmıyorlar. Olayı Adalet Bakanlığı'na haber verdiklerini ve açıklamanın Adalet Bakanlığı tarafından yapılacağını söylüyorlar" dedi.

İLK ZÜLKÜF GEZEN İNTİHAR ETMİŞTİ

17 Mart'ta Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde olan PKK'lı tutuklu Zülküf Gezen de Öcalan için intihar etmiş, cenazesi Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal