Peribacalarının Yanında Yapılan Otelin Yıkımına Başlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Bakanlığımızın, Peri Bacaları'nın yer aldığı bölgede kaçak ve çarpık yapılaşmaya karşı verdiği talimatlar çerçevesinde, Göreme beldesinde 2 pafta 9423 parselde yapıldığı tespit edilen inşaat hakkında yıkım kararı verilmiş ve yıkıma başlanmıştır." dedi.

14.02.2019-13:25 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-13:33) Peribacalarının Yanında Yapılan Otelin Yıkımına Başlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Bakanlığımızın, Peri Bacaları'nın yer aldığı bölgede kaçak ve çarpık yapılaşmaya karşı verdiği talimatlar çerçevesinde, Göreme beldesinde 2 pafta 9423 parselde yapıldığı tespit edilen inşaat hakkında yıkım kararı vermiş ve yıkıma başlanmıştır." dedi.

İmar Affı ile beraber örnekleri çoğalan kaçak ve çarpık yapılar tartışılırken Kapadokya'da yaptırılan otelin 5 ayda bitmesi düşünülüyordu. Yan yana 2 binadan meydana gelen ve kaba inşaatı süren otel, görenlerin tepkisini topladı. Daha önce de yapılaşmaya açıldığı söylentisi ile gündeme gelen Kapadokya bölgesinde yükselen otel inşaatıyla alakalı sosyal medyada birçok eleştirel yorum yapıldı.

BAKANLIK'TAN TALİMAT: DURDURUN

Tepkilerin sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından otel çalışması durduruldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Göreme beldesinde yapılan otel inşaatı için mühürleme kararı verilerek Nevşehir Valiliğine yazı sevk edildi. Bakanlık, inşaatın yıkımına başlandığı duyurdu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal