Şanlıurfa'da Avrupa'ya Suriyeli Mülteci Alınacağı İddiası Şehri Karıştırdı

Şanlıurfa'da Avrupa'ya mülteci alınacağı söylentisi ardından binlerce Suriyeli Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'ne koştu. Yetkililer mültecilere söylentinin yalan olduğunu ve evlerine gitmelerini söyledi.

14.02.2019-13:10 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-12:58) Şanlıurfa'da Avrupa'ya Suriyeli Mülteci Alınacağı İddiası Şehri Karıştırdı

Şanlıurfa'da sosyal medya üstünden Avrupa'ya 6 bin mülteci alınacağı haberini duyan binlerce Suriyeli, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'ne akın etti.

Şanlıurfa'da bir derneğin şehirdeki Suriyelileri Avrupa devletlerine göndereceği söylentisi izdihama neden oldu. Sabah erken saatlerinde dernek binası önünde uzun kuyruk oluşturan Suriyeliler, çevik kuvvet polisinin müdahalesi ile dağıldı.

Türkiye'de en çok Suriyeli sığınmacının ikamet ettiği illerden Şanlıurfa'da faaliyet yapan Suriye Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'nin (SGDD- ASAM), Avrupa devletlerine Suriyeli göçmen göndereceği iddiası kısa zamanda şehirde yayıldı.

KALABALIK BİR TÜRLÜ DAĞILMADI

Bugün sabahın erken saatlerinden itibaren içlerinde kadın ve çocukların da yer aldığı binlerce Suriyeli, dernek binası önünde bir araya geldi. Dernek yöneticilerinin bunun bir söylentiden ibaret olduğunu söylemesine karşın kalabalık dağılmadı.

Etrafta tedbir alan Çevik Kuvvet polisleri, bina önünde bekleyen Suriyelilerin evlerine dağılması için ikaz etti. Fakat kalabalık ikazları aldırış etmeyince polis kalabalığı iterek uzaklaştırmaya uğraştı. Bu esnada demir korkuluk kırıldı. Yerlere düşen çok sayıda kişi, ezilmekten son anda kurtuldu. Kalabalık, polisin uzun uğraşları ardından dağıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal