Orman Genel Müdürlüğü: '20 Milyon Fidan Dikildi'

Orman Genel Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi çerçevesinde günümüze kadar 20 milyona civarında fidan toprağa kazandırıldı.

16.09.2019-18:09 - (Son Güncelleme: 16.09.2019-18:18)

Orman Genel Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi çerçevesinde günümüze kadar 20 milyona civarında fidan dikildi.

Elazığ'da, Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) Denetim Misyonu Toplantısı gerçekleşti.

Çelik, bu toplantıda, 2013'te başlatılan, IFAD'ın finanse ettiği projenin, Doğu Anadolu'da, Fırat Nehri'nin iki ana tarafından biri olan Murat Nehri yönünde Elazığ, Bingöl ve Muş'ta gerçekleştiğini aktarıldı.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Murat Çelik, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"28 mikro havzada çalışma yapmış, 199 civarında köyde faaliyet göstermişiz. Yaklaşık 28 bin aile, 85-100 bin arasında insanımızla birebir iletişime geçmişiz, onlara fayda sağlamışız. Proje kapsamında bugüne kadar 27 bin hektarda çalışma yapılmış. Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında bugüne kadar 20 milyona yakın fidanı toprakla buluşturduk."

Çelik, IFAD ile nerdeyse 50 milyon dolarlık harcama yapıldığını belirterek devam etti:

 "Ağaçlandırma çalışmalarını bir tek Elazığ, Bingöl ve Muş hattında değil daha fazlasında yapmamız gerekiyor. Olmayan bir yere orman kurmak çok meşakkatli, çok zaman istiyor. Bunun için de arkadaşlarımız gecesini gündüzüne katarak, el birliğiyle bu çalışmaları yapıyor." 

 

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal