Ordu'nun Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Belli Oldu!

AK Partili Enver Yılmaz'ın istifasının ardından boşalan Ordu Büyükşehir Belediye başkanlığına Altınordu Belediye Başkanı AK Partili Enver Tekintaş seçildi.

24.09.2018-15:56 - (Son Güncelleme: 24.09.2018-15:41) Ordu'nun Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Belli Oldu!

Enver Yılmaz'ın istifasının ardından boşalan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı vazifesine AK Parti'nin adayı Engin Tekintaş seçildi. Tekintaş, Ordu'nun Altınordu ilçesinin belediye başkanlığı vazifesini yapıyordu.

ENVER YILMAZ GEÇTİĞİMİZ HAFTA İSTİFA ETTİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz geçen hafta istifa etmişti. Enver Yılmaz'ın istifasının sonrasında yeni başkanın kim olacağı merak konusuydu.

YILMAZ İSTİFASINI TWİTTER'DAN DUYURDU

Enver Yılmaz istifasını Twitter'dan, "Söylenecek o kadar şey var ki; Hepsini kalbimin derinliklerine gömüyorum. Küllensin diye... 23 senelik aktif siyasi yaşamıma son veriyorum. Ordu Büyük Şehir Belediye Başkanlığı vazifemden istifa ediyorum. Ben hakkımı helal ediyorum. Sizlerde helal ediniz. Allaha emanet olunuz." sözleri ile açıklamıştı.

YENİ BAŞKAN ENGİN TEKİNTAŞ OLDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı AK Parti'nin adayı Engin Tekintaş oldu. Tekintaş, Ordu'nun Altınordu ilçesinin belediye başkanlığı vazifesini yapıyordu.

Tekintaş, Yılmaz'ın sonrasında başkanlık vazifesine vekalet ediyordu.

ENGİN TEKİNTAŞ KİMDİR?

1960 senesinde Ordu'nun Altınordu İlçesi Akkese Mahallesi'nde doğan Engin Tekintaş, ilkokulu dünyaya geldiği Akkese, ortaokulu Teyneli Mahallesi'nde bitirdi. Liseyi Ordu İmam Hatip Lisesi'nde bitirdi. Üniversite eğitimini ise 1979-1983 seneleri arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde bitirdi.

Askerliğini Erzurum'un Oltu İlçesi'nde yedek subay olarak yaptı. İş yaşamına özel sektörde yönetici olarak giren Tekintaş, 1988 senesinde ortakları ile başlayan ticari yaşamını 25 senedir Altınordu'da sürdürüyor.

Siyasete ise 1991 senesinde Refah Partisi İl Başkan Yardımcısı olarak başlayan Engin Tekintaş, sırasıyla 1994 senesinde Refah Partisi Ordu Merkez İlçe Başkanı, 1995'te Refah Partisi Ordu Milletvekili Adayı, 1995'te Refah Partisi İl Başkanı vazifelerinde bulundu.

1999'da Fazilet Partisi'nden Ordu Belediye Başkanı Adayı olan Engin Tekintaş, 2001 senesinde Ak Parti Ordu İl Teşkilatı'nın kuruluşunda aktif görev aldı. 2003 senesinde AK Parti İl Başkanı oldu. 2009 senesinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi'nin sonrasında İl Genel Meclisi Başkanı oldu. Ordu'nun en büyük ilçesi olan Altınordu'ya AK Parti'den ilk Belediye Başkan Adayı olan Tekintaş, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde Altınordu Belediye Başkanı olarak seçildi.

Evli 3 çocuk babası olup, İngilizce, Arapça ve Farsça biliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal