Ölüme Terk Edilen Kaçak Göçmenleri Mehmetçik Kurtarıyor

İnsan tacirleri tarafından sınır bölgelerinde ölüme terk edilen kaçak göçmenleri, Türkiye sınırında Mehmetçik kurtarıyor.

15.02.2020-17:28 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-17:46)

İnsan tacirleri başta Afganistan olmak üzere Pakistan, Nijerya ve Bangladeş gibi ülkelerdeki ekonomik sıkıntı ve savaş ortamından daha iyi şartlarda yaşama umuduyla kaçan düzensiz göçmenler, yurt dışı ve Ankara, İstanbul ile İzmir hayaliyle kandırılarak Van'a getiriliyor.

İnsan tacirleri tarafından kişi başı bin 500 ila 2 bin dolar alınarak Van'a getirilen göçmenler, kışın dondurucu soğuğa maruz kalıyor.

İran üzerinden yasa dışı yollarla sınırı geçerek ülkeye giriş yapan göçmenler, insan tacirlerinin güvenlik güçlerine yakalanmamak için kullandığı güzergahlar dolayısıyla çoğu zaman donarak hayatını kaybediyor.

50 GÖÇMEN DONMAK ÜZEREYKEN KURTARILDI

Geçtiğimiz günlerde dondurucu soğuklarda fırtınalı dağ yollarından getirilerek sınıra yakın bölgede ölüme terk edilen yaklaşık 50 göçmen, donmak üzereyken Mehmetçik tarafından kurtarılarak kentteki hastanelere götürüldü.

Tedavi gördükleri hastanede tüm sağlık hizmetlerinden faydalanmaları sağlanan göçmenlerin giyim, banyo ve diğer tüm ihtiyaçları da burada karşılanıyor.

"IRAK'TAN TÜRKİYE'YE YÜRÜYEREK GELDİK"

Yaşadıkları dramı gazetecilere anlatan Bangladeşli İlalutin Hilal ve Ahmet Şual isimli göçmenler, Irak’tan İran’a oradan da yürüyerek Türkiye’ye geldiklerini, buradan da İstanbul’a gitmeyi amaçladıklarını söyledi. Türkiye sınırında tipiye yakalandıklarını ifade eden göçmenler, donmak üzereyken Türk askerleri tarafından kurtarıldıklarını belirtti.

IRAK'TAN TÜRKİYE'YE 27 SAAT YÜRÜMÜŞLER

Irak’ın Bağdat kentinden yola çıkarak İran’a 12 saatte geldiklerini ifade eden göçmenler, Türkiye sınırına da 15 saatte geldiklerini ve bu esnada Türk askerleri tarafından hastaneye getirildiklerini söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal