Sabiha Gökçen Havaalanı'ndaki Uçak Kazasında Kaptan Pilotun İfadesi Alınıyor

İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'nda gerçekleşen uçak kazasıyla ilgili uçağın kaptan pilotunun tedavi altına alındığı hastanede ifadesinin alınmaya başlandığı aktarıldı.

15.02.2020-17:15 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-17:49)

Sabiha Gökçen Havaalanı'nda 5 Şubat tarihinde pistten çıkarak 3 kişinin hayatını kaybetmesine 180 kişinin de yaralanmasına sebep olan uçak kazasıyla ilgili uçağın kaptan pilotu Mahmut Arslan'ın tedavi altına alındığı hastanede ifade vermeye başladığı öğrenildi. Kazanın sonrasında yaralanan kaptan pilotun tedavisi neredeyse 1 haftadır devam ediyordu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 Şubat'ta 177 yolcu ile 6 mürettebatın olduğu İzmir-İstanbul yolculuğunu gerçekleştiren Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağının pistten çıkmasıyla 3 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili yürütülen soruşturma sürüyor.

Kazayla ilgili kaptan pilot M.A. ve yabancı uyruklu yardımcı pilot F.P. ile ilgili "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" kabahatinden soruşturma başlatılmıştı. Yardımcı pilotun ifadesi daha evvel polis aracılığıyla tedavi altında olduğu hastanede alınmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal