Nöbetçi Noterlik Uygulaması Resmen Başladı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün daha önce müjdesini verdiği nöbetçi noterlik uygulaması bugün başladı. Uygulama ile artık noterler hafta sonu da açık olacak.

06.04.2019-12:25 - (Son Güncelleme: 06.04.2019-12:08) Nöbetçi Noterlik Uygulaması Resmen Başladı

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği'nin nöbetçi noterlik uygulaması başladı.

Edirne'de Çilingirler Caddesi'ndeki Edirne 1. Noterliği, Kırklareli'nde Hasanpaşa Caddesi'ndeki Kırklareli 1. Noterliği, Tekirdağ'da ise Hükümet Caddesi'ndeki Tekirdağ 1. Noterliği, nöbet hizmeti veriyor.

'BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK'

Edirne 1. Noter Başkatibi Özcan Yolagelmez, nöbetçi noter uygulamasına başladıklarını bunun özellikle hafta sonu işlem yapacaklara büyük rahatlık sağladığını söyledi.

Özellikle hafta sonları araç alım satımlarının yoğun olduğunu aktaran Yolagelmez, "Memurlar hafta sonları izinli oluyor. Noter işlemlerini daha kolay bir biçimde yapıyorlar. Satış işlemleri genelde hafta sonları oluyor. Araba pazarları hafta sonları oluyor. Vatandaşlarımız çok rahat bir biçimde alım satım işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Vatana millete hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

'MAĞDURİYETLER AZALACAK'

Kırklareli 1. Noterliğinde görev yapan Samet Dalboy ise ilk nöbetlerine başladıklarını söyledi.

Uygulamanın yerinde olduğunu söyleyen Dalboy, "6 Nisan itibarıyla Türkiye çapında nöbetçi noterlik uygulaması başladı. Kırklareli'nde bu hafta ilk nöbeti biz tutuyoruz. Hayırlı olsun." sözlerini kullandı. Dalboy, uygulama ile vatandaşların bu husustaki mağduriyetinin de azalacağını kaydetti.

'VATANDAŞLARIN İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRACAK'

Tekirdağ 1. Noterliği'ne işlem yapmak için gelen İsmail Akçay, noterlerin hafta sonu da açık olmasının vatandaşların işlerini rahatlatacağını kaydetti.

Akçay, bunun yerinde bir uygulama olduğunu söyleyerek, "İnsanlar hafta sonları da gelip nöbetçi noterlerde işlemlerini gerçekleştirebilecek. Noter işlemleri için kimse hafta başını beklemeyecek. İnsanlar hafta içi işlerinden çıkıp bu işleri yapmak mecburiyetinde kalıyordu. Herkes hafta sonu rahatça burada işlemlerini halledebilecek." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal