AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Oyların Sayılmasından Neden Rahatsızsınız

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik CHP'nin "Sayım yapılsa dahi aradaki fark kapanmayacak" açıklamasına cevap verdi. Çelik, "O zaman sayımdan niçin rahatsızsınız? Bırakın oylar tekrar sayılsın" dedi.

06.04.2019-11:57 - (Son Güncelleme: 06.04.2019-11:48) AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Oyların Sayılmasından Neden Rahatsızsınız

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 31 Mart yerel seçim neticelerine itirazlar ile alakalı açıklama yaptı. Çelik İstanbul'daki oy sayım süreci ile alakalı olarak "CHP, 'Aradaki fark kapanmaz' diyor. O zaman sayımdan niçin rahatsızsınız? Bırakın oylar tekrar sayılsın" dedi.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

İki kısma ayırabileceğimiz üstünde durmamız gereken haller oluyor. Birincisi gerektiği kadar bilgi sahibi olmamaktan doğan yorumlar, bir diğeri ise bizim yakinen tanıdığımız kara propaganda merkezlerinin ürettiği propagandalar.

Bizim vazifemiz doğru bilginin aktarılması. Gerçek gazeteciler bunu doğru biçimde değerlendirecektir. Kara propaganda merkezlerine karşı yapabileceğimiz bir durum yok. Batı demokrasilerini de izliyoruz. Onun haricindeki yerlerdeki seçimleri de izliyoruz.

Son dönemlerde görüyorsunuz mesela Fransa'daki seçimlerde geleneksel siyasi hareketlerin dışlanıp, yepyeni siyasi hareketlere doğru seçmenin kayması biçiminde kayma var. Türkiye bakımından yüzde 85'lik katılım oranıyla seçimin yapılması önemli.

CHP, OY SAYIMINDAN NEDEN RAHATSIZ?

CHP diyor ki, "sayım yapılsa dahi aradaki fark kapanmayacak" diyor. Böyle bir teze sahipseniz sayım yapılmasından neden rahatsız oluyorsun? Bırakın sayım yapılsın. Her hal ve koşul altında demokratik rejimde vatandaşımız kazanır, hiç kimse kaybetmez. Biz zaten seçimde yüksek oranda birinci sonuçla çıkmışız, güçlü bir zaferle çıkmıştır.

Bu sebeple soğukkanlı biçimde konuyu yürütmemiz gerek. Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Kimse kimseye kem gözle bakmasın. Partilerimizin isimleri farklı olabilir fakat hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti'dir. Seçim sonuçlarını da YSK paylaştığı zaman sonuç olarak kazanan demokrasimiz olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal