Nagehan Alçı Yazdı! Ekonominin Başına Sürpriz İsim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinesi şekillenmeye başlamışken ekonomi için sürpriz bir isim gündeme geldi. Nagehan Alçı'nın yazdığına göre ekonominin başına Daron Acemoğlu getirilecek. Peki Daron Acemoğlu kimdir?

30.06.2018-13:02 - (Son Güncelleme: 30.06.2018-13:08)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oluşturacağı Bakanlar Kurulu'nda kimlerin yer alacağı merak konusu olurken ekonominin başına gelecek kişi ile alakalı son bomba kulis haber Nagehan Alçı'dan geldi. Buna göre; Nobel Ekonomi Ödülü alabilecekler arasında adı geçen ekonomist Daron Acemoğlu, Erdoğan'ın listesinde.

GÖZLER YANİ KABİNEDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni Bakanlar Kurulu'nu oluşturmak için kolları sıvadı. Ekonominin başına kimin geçeceği merak hususu oldu. Ali Babacan ve Nail Olpak'ın ardından sürpriz bir kişi daha gündeme geldi. Gözlerin döndüğü Beştepe'den son kulis haberi Habertürk Gazetesi yazarı Naghan Alçı duyurdu.

DARON ACEMOĞLU KİMDİR

3 Eylül 1967 İstanbul doğumlu olan Kamer Daron Acemoğlu, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) İktisat Profesörü olarak vazife yapıyor. IDEAS/RePEc araştırma veri tabanına göre, dünyada en fazla alıntı gerçekleştirilen ilk 10 ekonomist içinde yer alıyor.

1986 senesinde Galatasaray Lisesi'nden mezun olan Acemoğlu, lisans derecesini İngiltere'nin York Üniversitesi'nde bitirdi. Yüksek lisans ve doktora derecelerini ise bu alanda en iyi okullardan olan London School of Economics'te bitirdi.

2000 senesinde profesörlüğe terfi eden Acemoğlu, 1993'ten beri ABD'deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde ders veriyor.

Acemoğlu'nun The Economic Journal'da paylaşılan bir çalışması "1996 Senesinin En İyi Makalesi" ödülünü elde etti.

Acemoğlu, 2005 senesinde, ekonomi alanına en çok katkıyı yapan 40 yaş altındaki bilim insanlarına verilen John Bates Clark madalyası ile ödüllendirildi.

Acemoğlu'nun ilgi alanı içine giren ana konular, siyasal ekonomi, ekonomik kalkınma, ekonomik büyüme, gelir ve ücret dengesi eşitsizliği. En güncel çalışmaları ise "kurumların ekonomik gelişim ve siyasal ekonomideki yeri" üstüne. Bu daldaki çalışmaları, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından 2006 senesinde "Bilim Ödülü"ne layık görüldü.

Acemoğlu, 2013 senesinde da klasik büyüme ve kalkınma teori ve modellerine değişik bir perspektifle yaklaşımı sebebiyle T.C. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal