'Nabıcaz Be Kamil' Davasında Karar Açıklandı

"Gemide" filminin çok sevilen 'Nabacaz be Kamil' repliği dava konusu oldu. Bu repliğin tişörtlerde ve kupalarda baskı olarak kullanılması üzerine yapımcı şirket dava açtı. Ancak mahkeme açılan bu davayı reddetti.

26.04.2018-22:56 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-22:59) 'Nabıcaz Be Kamil' Davasında Karar Açıklandı

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın aktardığına göre, “Gemide” filmindeki ”Nabıcaz be Kamil” sözü ticari amaçlı tişört, kupa gibi eşyalar üzerinde kullanılarak internette bu ürünlerin satıldığını öne süren filmin yapımcısı Yeni Sinemacılık şirketi, Karga Müzik Yapım Tekstil şirketine açtığı davayı kaybetti. “Nabıcaz be” repliğinin Trakya bölgesinde vatandaşlar tarafından kullanılan bir söz olduğunu ve yanına bir ad eklenmesinin film sahibini hak ve eser sahibi yapmayacağını bildiren mahkeme davayı kabul etmedi.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne 3 sene önce açılan davada, “Gemide” filminin başrol oyuncusu Erkan Can’ın rol aldığı bir sahnede kullandığı ”Nabıcaz be Kamil” sözü, kısa zamanda filmi seyreden herkesin diline dolandı.

Filmin fragmanında bile bu söz yer aldı. Repliğin vatandaşlar tarafından çok beğenilmesinin ardından oyuncu Erkan Can’ın fotoğrafı ile ”Nabıcaz be Kamil” sözü ticari amaçlı tişört ve kupalarda yer buldu. İddiaya göre davalı Karga Müzik Yapım Tekstil şirketi de mağazalarda bu tişört ve kupaları sattı. Davaya konu eserin yasal haklarının kendisinde olduğunu öne süren davacı yapım şirketi, izinsiz kullanım sebebiyle şimdilik bin liranın davalı Karga Müzik Yapım Tekstil şirketinden alınmasını talep etti. Davalı şirket ise sattığı ürünlerde filmin adını ve filmden bir görsel kullanmadığını söyleyerek davanın reddini istedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal