İstanbul'da Tilki Kürkü Operasyonu

İstanbul'da Gümrük Muhafaza birimlerinin bir tırda yaptıkları aramada, 120 adet kaçak tilki kürkü bulundu.

26.04.2018-22:29 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-22:29) İstanbul'da Tilki Kürkü Operasyonu

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından yapılan kaçakçılıkla mücadele çalışmaları dolayısyla; Haydarpaşa Ro-Ro Limanı'na gelen gemilerden indirilen tırlar gümrük muhafaza birimleri tarafından risk değerlendirmesine alındı.

X-RAY'DE KÜRKLER FARK EDİLDİ

Ukrayna'dan gelen bir gemiden indirilen ve transit yükü kereste olan tır, Haydarpaşa Ro-Ro Limanı'na inmesinin ardından gümrük muhafaza personelince yapılan değerlendirme neticesinde x-ray taramasına gönderildi.

Yapılan tarama sırasında x-ray operatörlerince tırın çekici bölümünde şüpheli yoğunluk değişik görülen noktalar belirlenerek, araç aranmak için refakatle arama hangarına sevk edildi.

KÜRKLERE EL KONULDU

Gümrük muhafaza birimlerince çekicide yapılan kapsamlı aramada çok sayıda çuvalın içerisinde 120 adet tilki kürkü bulunduğu ve bu eşyalarla alakalı araç şoförü tarafından hiçbir bir açıklamada bulunulmadığı öğrenildi.

Yapılan ön görüşmede kürklerin kendisine ait olduğunu söyleyen sürücü M.G. hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı. Tilki kürklerine ise el konuldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal