Muharrem İnce'nin Osmanlı Gafına 'Osmanlı Tokadı'

CHP’de genel başkanlık için Kılıçdaroğlu ile gayri resmi olarak yarışan Muharrem İnce, Erzurum’da büyük bir ‘Osmanlı’ gafının altına imza attı.

05.07.2018-21:29 - (Son Güncelleme: 05.07.2018-21:17)

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) genel başkanlığa göz kırpan Muharrem İnce, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile gayri resmi yarışa başladı.

Muharrem İnce, bu bağlamda seçimler sonrasında ilk olarak Türkiye’yi karış karış gezeceğini açıklamıştı. Muharrem İnce’nin bu çerçevede ilk durağı Erzurum oldu. İnce, Erzurum’da partilileri ile buluştu ve konuşma yaptı. Konuşmasında 24 Haziran seçimlerine  ilişkin konuşan Muharrem İnce, 30 barajını aşmasını bir başarı olarak değerlendirdi. Bu zaferi Osmanlı üzerinden anlatıp kılıçdaroğlu’na yüklenmek isteyen İnce, büyük bir gafın altına imza attı.

Osmanlı Devleti'nin 1699 Karlofça Antlaşması'ndan sonra sürekli kaybettiğini iddia eden İnce'ye tarihçi uzmanlardan tokat gibi cevap geldi.

Tarihçiler İnce’nin bu açıklamalarını ‘tarih fukaralığı’ olarak değerlendirdi. Uzman tarihçiler Osmanlı’nın sanıldığı gibi Karlofça Antlaşması’ndan sonra hep kaybetmediği o süreçten sonra da büyük zaferler kazandığını vurguladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal