Muhaliflerden CHP Genel Merkezi'ne Ağır Suçlama!

CHP Genel Merkezi'nin kurultay olmayacak açıklamasının ardından muhaliflerden farklı iddialar geliyor. Yapılan açıklamaya göre kurultay olmaması için Genel Merkez'in sayılarla oynadığı iddia edildi.

06.08.2018-18:57 - (Son Güncelleme: 06.08.2018-19:02)

CHP'de 24 Haziran seçimleri ardından kurultay olmasını talep eden parti içi muhalifler delegelerden imza alarak Genel Merkez'e vermişti. Partiden gerçekleştirilen açıklamada imza sayısının kurultay için yeterli olmadığı söylenmiş, kurultay için ıslak imzaların verilme süresi de bugün tamamlanmıştı.

31 KİŞİ İMZAYI GERİ ÇEKMİŞ

CHP Genel Merkezi'nden edinilen bilgiye göre muhaliflerin verdiği Noter tasdikli imza sayısı 618'di. Bu kişilerden 31'inin imzasını çektiği, beşinin istifa etmiş bulunduğu, dördünün mükerrer nitelikte olduğu, dördünün fotokopi belge olduğu tespit edildi. Beş imza ise gündem maddesi olmadığı için yok hükmünde kabul edildi. Toplam 569 imza kabul edildi. Bu durumda kurultay olmayacağı açıklandı.

MUHALİFLER: SAYILARLA OYNANDI

CHP yönetiminden yapılan 'kurultay yok' açıklamasının sonrasında muhaliflerden de yanıt gecikmedi. 'Çağrı heyeti basın açıklaması'nda kurultay yapmamak için sayılarla oynandığı iddia edildi. Açıklamada kısaca şöyle söylendi:"Tüzüğümüzün tespit ettiği süre içinde, gerekli sayıda imza (630 belge ve bilgi) Genel Merkezimize verilmiştir. Olağanüstü kurultayı gerçekleştirmemek için sayılarla oynanmıştır. Mevcut MYK'nın değiştirilmesi problemleri bir defa daha halı altına süpürülmesi olacaktır. Olağanüstü kurultay isteği sayıların gölgesinde kalamayacak derecede kuvvetli ve haklı bir istektir, bir çığlıktır. Amasız ve fakatsız olağanüstü kurultay kararı verilmelidir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal