CHP'nin "Kurultay Yok" Açıklamasına Muhaliflerden Jet Yanıt

CHP Genel Merkezi'nden yapılan "Kurultay yok" açıklamasına muhaliflerden jet yanıt geldi. Kurultay için imza atan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "Kimler imzasını hangi sebep ile çekmiş? Kendileri tehdit mi edilmiş? Biz bunları öğrenmek istiyoruz" dedi.

06.08.2018-18:16 - (Son Güncelleme: 06.08.2018-19:13)

CHP'den gerçekleştirilen "Kurultay yok" açıklamasının sonrasında, CHP muhalefetinden açıklama yapıldı.

Kurultay için imza atan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan Habertürk TV'ye açıklamalar yaptı. Özcan, "Şaşkınlıkla seyrediyorum süreci. O imzaların her bir tanesinin bir hikayesi var. Noter onaylı belgeleri dahi adi fotokopi kabul ettiler. Partiden istifa etmiş deniyor. Fakat bu şahısların üyeliği şu an dahi sürüyor. 31 kişi imza çekmiş demeye getiriyorlar. Onaylı belgeleri niçin kabul etmiyorsunuz? Kimler imzasını hangi sebep ile çekmiş? Kendileri tehdit mi edilmiş? Biz bunları öğrenmek istiyoruz. Mahkeme ile alakalı de istişare yapacağız. Her seçenek masada." dedi.

"ORTAK BİR İRADE OLUŞTU"

CHP PM Üyesi Gaye Usluer ise, "Bu davanın içindeki kimse muhalif değildir. Biz partiye yeni bir kan gelmesi ve yeni bir başarı öyküsü yazılması için yola çıktık. Alınan kararlarda şunu fark ediyorum. 'Kadro hareketi talep etmiyoruz.' dediler. Bunu okuyorum. Genel Merkez bu imzaları farklı yollarla 569 imzaya düşürse de kendi iradesi ile 630 kurultay talep eden vardır. Bizim kurultayımızın 1095'i seçilmiştir, gerisi Genel Başkan'ın anahtar listesi ile girmiştir. Biz CHP'li olmanın bilinci ile hareket ediyoruz. Artık ortak bir irade var. CHP'de bir değişimi talep edenlerden yargı yoluna gitmeme kararımız ile alakalı bir eleştiri aldık. 630 delegenin iradesinden konuşuyoruz. 630 delegenin iradesi bizim kontrolümüz altında değil. Delegelere baskın gerçekleştirilmiştir. Bu beyana dayalı. Belge yok. Herkes yaşıyor bu ülkede. Burada yanlış olan onların imzasını çekmesindense, onların iradesine ipotek konmasıdır. Varsa siyasi etik dışı, ahlak dışı yöntemler takipçisi olacağız." biçiminde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal