Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Güvenli Bölge Açıklaması: Görüşmeler Olumlu

ABD ile devam eden güvenli bölge görüşmeleri ile alakalı açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "Toplantılarımız olumlu ve yapıcı geçti" diye konuştu.

07.08.2019-12:27 - (Son Güncelleme: 07.08.2019-12:23) Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Güvenli Bölge Açıklaması: Görüşmeler Olumlu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile gerçekleştirilen güvenli bölge görüşmeleri ile alakalı, "Toplantıda muhataplarımızın görüşlerimize yaklaştığını memnuniyetle gördük. Toplantılar olumlu ve yapıcı geçti" dedi

Suriye'nin kuzeyinde kurulması düşünülen güvenli bölgeye dönük ABD askeri yetkilileriyle görüşmeler devam ediyor. Hulusi Akar, ABD heyeti ile gerçekleştirilen görüşmeler ile alakalı açıklamalar yaptı.

"TOPLANTILAR YAPICI GEÇTİ"

Akar, şu sözleri kullandı:

"Şu anda sürüyor. Önümüzdeki saatlerde sona ermesini bekliyoruz. Toplantıda muhataplarımızın görüşlerimize yaklaştığını memnuniyetle gördük. Toplantılar olumlu, oldukça yapıcı geçti"

"TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Akar, açıklamasının devamında şu mesajları verdi:

"Terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceğiz. Bu hususta yapılması gereken ne ise, bu mümkünse ABD ile değilse kendi başımıza yapmaya kararlı olduğumuzu söyledik. Toplantıda güvenlik endişelerimizi söyledik. Cumhurbaşkanımız tarafından söylendiği üzere biz ABD'li müttefiklerimizle birlikte davranmayı, çalışmayı arzu ediyoruz. Eğer bu mümkün olmazsa, bu hususta halkımızın ve bölgedeki dost ve kardeş halkın güvenliğini tesist etmek için gerekeni yapacağımızı defalarca söyledik. Bu husustaki planlarımız, hazırlıklarımız sahadaki birliklerimizin duruşu hepsi sona ermiş halde. Fakat bizim arzumuz ABD ile hareket etmek."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal