Cami Minaresindeki Baz İstasyonları Tepki Topladı

İstanbul Avcılar'da bir caminin minaresine yerleştirilen baz istasyonları tepki çekti. Gelen tepkilerin ardından cihazların sökülmesi için harekete geçildi.

07.08.2019-12:19 - (Son Güncelleme: 07.08.2019-12:14) Cami Minaresindeki Baz İstasyonları Tepki Topladı

Avcılar’daki Kalkandelen Camii’nin minaresi GSM firmaları tarafından baz istasyonuna dönüştürüldü. Eleştiri ve tepkiler ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, ilgili firmalara yazı göndererek kaldırılmasını talep etti.

İstanbul Avcılar'da Denizköşkler Mahallesi Turna Sokak’ta yer alan ismini Kuzey Makedonya'nın kuzeybatısında bir kentten alan Kalkandere Camii’nin minaresi zaman içinde GSM firmaları tarafından mobil görüşmeler ve internet için baz istasyonuna dönüştürüldü.

Minarenin şerefesini çevreleyen baz istasyonları ve yere dek uzanan kalın kablolar ve avludaki 3 büyük jeneratörden rahatsız olan mahalle sakinlerinin eleştirileri ardından yerel gazeteci Engin Pınarbaşlı, "Buna dur denilmeli" çağrısı yaptı. Caminin hemen yakınlarında ikamet eden Ali Burhan Simsar, Cuma namazlarını devamlı bu camide kıldığını, baz istasyonu sayısının son dönemde çok fazla arttığını, bunların insan sağlığına önemli tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Avcılar Müftüsü Bekir Derin, "Cami minaresindeki baz istasyonu cihazlarının minareden sökülmesi için alakalı şirketlerle yazışmalar sürüyor. Hepsinin kaldırılması lazım. Cami derneğine bizim yolladığımız yazıların haricinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da bütün alakalı şirketlere yazı yollandı. Mesele takip ediliyor. En kısa sürede tahliye edilmesi için gerekli çalışmalar sürüyor" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal