Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'dan İhraç Edilenlerin Sayısını Açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'daki FETÖ operasyonlarıyla ilgili sayı verdi. Akar, şimdiye kadar 16 bin 540 kişinin TSK'dan ihraç edildiğini söyledi.

03.05.2019-13:51 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-13:45)

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 15 Temmuz'da halkın iradesine el koyma kalkışmasında bulunan FETÖ'ye karşı yapılan operasyonlar hakkında konuştu.

NTV canlı yayınına konuk olan Bakan Akar, TSK'dan ihraç edilen terörist sayısının 16 bin 540 olduğunu ifade etti.

"AÇIKLIKLA BELİRTMEK İSTİYORUM..."

İşlemlerin sürdüğünü söyleyen Hulusi Akar, "Şunu açıklıkla söylemek istiyorum ki bizim Silahlı Kuvvetler olarak 'bitti' deme şansımız bulunmuyor. Biz yeni belge çıktıkça yargıyla koordineli bir biçimde bunu yürütüyoruz. Maalesef bitti dememiz şu anda mümkün değil." şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

"Biz diğer terör örgütlerine olduğu gibi PKK, YPG, DEAŞ, FETÖ, bütün terör örgütlerine karşıyız. Tüm terör örgütleriyle mücadelemize devam ediyoruz. Bu kapmsada FETÖ'yle mücadelemize devam ediyoruz. Bu hususta belirlenmiş olan ilkelerimiz, kriterlerimiz var. Bunu da hukuki, idari manada bir biçimde eksiksiz, aksaksız uyguluyoruz. Bugüne dek toplam 16 bin 540 terörist Silahlı Kuvvetler'den ihraç edilmiş halde. Bunların haricinde 4 bin 850 de geçici uzaklaştırmaya muhatap olan bazı kişiler var. Bunların da işlemleri sürüyor. Şunu açıklıkla söylemek istiyorum ki bizim Silahlı Kuvvetler olarak 'bitti' deme şansımız yok. Maalesef bitti dememiz şu anda mümkün değil.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal