Milli Eğitim Bakanlığı Açıklama: Yeni Bir Döneme Geçiyoruz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, önümüzdeki dönemde öğrencilere kodlama dersinin uygulamasını yapabilmeleri amacı ile tablet bilgisayar yerine klavyeli bilgisayarlar vermeyi planladıklarını açıkladı

21.04.2018-15:05 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-14:56) Milli Eğitim Bakanlığı Açıklama: Yeni Bir Döneme Geçiyoruz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Burdur'un Bucak ilçesinde düzenlenen kitap fuarının açılışında yeni sisteme dair konuşma yaptı.

Türklerin kadim bir medeniyete sahip aziz bir millet olduğunun altını vurgulayarak çizen Bakan Yılmaz, "Bilimde ve sanatta binlerce eserle insanlığın kültürel mirasına önemli katkılarda bulunduk. Bunları bizim bilmemiz yetmez, evlatlarımıza çocuklarımıza da öğretmeliyiz ki gelecek nesillere aktarabilsinler." ifadelerini kullandı.

Eğitime yapılan yatırımın Türkiye'nin geleceğine yapılan en büyük ve de en önemli yatırım olarak gördüklerini anlatan Bakan Yılmaz, hiçbir şeyin eğitim kadar gerekli olmadığını vurguladı

TABLET YERİNE KLAVYE

Kodlama dersini başlattıklarını söyleyen Bakan İsmet Yılmaz, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki dönem çocuklarımıza kodlama dersinin uygulamasını yapabilsinler diye tablet bilgisayar yerine klavyeli bilgisayarlar vermeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki dönem meslek lisesi ve özel eğitim kurumlarını da bu kapsama alacağız. Dönemimizde 584 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Bugün görev yapan her üç öğretmenden ikisi bizim dönemimizde atandılar. Bu yıl 25 bin öğretmenin daha atamasını gerçekleştireceğiz. 600 binden fazlası bizim dönemimizde atanmış öğretmenlerimizle, evlatlarımıza daha iyi eğitim vereceğiz."

Yapılan törenin ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, açılışa katılan Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Burdur milletvekilleri Reşat Petek, Bayram Özçelik ve diğer protokol üyeleriyle birlikte kitap fuarını gezdi.

İsmet Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde yapılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında yürütülen arama tarama faaliyetleri esnasında meydana gelen patlamadan dolayı şehit düşen Piyade Er Muhittin Talha Çalışkan'ın ailesini ziyarete gitti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal