Cumhurbaşkanı Erdoğan DEİK Genel Kurulu Konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hilton İstanbul Bomonti Hotel'de DEİK Genel Kurulu'nda gündeme ve iş adamlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

21.04.2018-14:40 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-14:41) Cumhurbaşkanı Erdoğan DEİK Genel Kurulu Konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hilton İstanbul Bomonti Hotel'de DEİK Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada "yurt dışına bazı işadamlarının para kaçırdığı" söylentileri için "Bazı işadamlarının varlıklarını yurt dışına çıkardığı tevrizatları yapılıyor. Böyle bir şey varsa izahı makul olamaz. Yurt dışına para kaçırmaya tevessül edenleri affetmeyiz…" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan DEİK Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin farklı ekonomileri birleştiren bir konumda olduğunu vurgulayarak "Böyle bir ülkede yatırım yapmak kadar cazip bir şey olabilir mi? 2017 sonuna kadar 180 milyar dolarlık uluslararası yatırım geldi" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda hayata geçen proje bazlı teşvik sistemi hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yatırımlar sayesinde istihdam artışı sağlayacağız. yurt içinde ve dışında ekonomimiz ile ilgili değerlendirme yapan kimi çevreleri etkisiz hale getirmenin yolu teknoloji ve sermaye konusunda yeni yaklaşımları hayata geçirmekten geçiyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamalarda bulundu

Böyle bir ülkede yatırım yapmak kadar cazip bir şey olabilir mi? 2017 sonuna kadar 180 milyar dolarlık uluslararası yatırım geldi. Türkiye tarihinin her döneminde cazibe odağı olmuş bir ülkedir.

2006 yılından 2017 yılı sonuna kadar ülkemize 180 milyar dolarlık doğrudan uluslararası yatırım ülkemize gelmiştir

Geçtiğimiz hafta proje bazlı teşvik sistemimizi başlatmış bulunuyoruz. Bu yatırımlar sayesinde istihdam artışı sağlayacağız. yurt içinde ve dışında ekonomimiz ile ilgili değerlendirme yapan kimi çevreleri etkisiz hale getirmenin yolu teknoloji ve sermaye konusunda yeni yaklaşımları hayata geçirmekten geçiyor. Özellikle 100 milyon doları aşan büyük projeler için uygulayacağımız ayrı bir teşvik sistemi ile yatırımcılara cazip fırsatlar sağlıyoruz.

Türkiye hem siyasatte hem de ekonomi de kendisine bir adım yaklaşana bırakınız 3-5 adımı adeta koşarak giden bir ülkedir. Son günlerde birileri Türkiye'deki iş adamları ve firmaların varlıklarını yurt dışına kaçırdığı yönünde haberler yayıyor. Yurt dışına para kaçırmaya tevessül edenleri affetmeyiz, vurgusunu yaptı

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal