MHP Lideri Devlet Bahçeli: Ortak Miting İstanbul'da Yıldırım Gibi Çakar

MHP Lideri Devlet Bahçeli, ortak miting söylentileri ile alakalı konuştu. Yenikapı'daki gibi bir miting olabileceğini söyleyen Bahçeli, "Öyle bir miting İstanbul'da Yıldırım gibi çakar" dedi.

20.02.2019-14:34 - (Son Güncelleme: 20.02.2019-14:26) MHP Lideri Devlet Bahçeli: Ortak Miting İstanbul'da Yıldırım Gibi Çakar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisini izleyen basın mensuplarına yemek verdi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Devlet Bahçeli, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler ile alakalı önemli açıklamalar yaptı. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım hakkında açıklamalar yapan Bahçeli, "İstanbul Yıldırım gibi çakar" dedi.

CUMHUR İTTİFAKI

"Toplam belediye sayısı 1389. Açıklanan belediye 851. Cumhur İttifakı 538'dir. Yani bir başka ifadeyle ittifak 30 büyük şehrin haricinde ilçeleri de içine almaktadır. MHP olarak 22 kadın ve 829 erkek adayımız tespit edilmiştir. Mahalli idareler seçimi çok zor bir seçimdir. İki parti bir araya gelerek, var olan belediye meclis üyeliklerini nüfusa ve o ilçenin büyüklüğüne bağlı olarak tespit edilmiştir. Belediye meclis üyeliklerinin taksiminde veri 2014 mahalli idareler seçim neticeleri olarak esas alınmıştır. O veri üstünde nispi temsile dayalı bir anlayışla belediye meclis üyeliklerini dağılımı yapılmıştır. Ve başarılı bir sonuç elde edilmiştir. Şu an için belediye meclis üyeliklerinde Cumhur İttifakı'nı kuran iki partinin dengeli, adaletli bir yapılanması söz hususu olmuştur."

"YÜZDE 52'NİN ÜZERİNDE OY ALIRIZ"

"Sonuçtan biz MHP olarak memnunuz. Buradan da netice alacağımız fikrindeyiz. Yüzde 52'nin altına düşmemek ana hedeftir. Yüzde 52'nin üstünde oy alacağımızı düşünmekteyiz."

ORTAK MİTİNG: YILDIRIM GİBİ ÇAKAR

"Planlama çoğunlukla Cumhur İttifakının ağırlıklı partisi AK Parti olduğu için onların çalışma düzenine uygun tarzda gerçekleştiriliyor. Eğer talep ederlerse Ankara, İstanbul ve başka şehirler bizim de takvim uygun düşerse görüşülebilir. Aynen Yenikapı'daki gibi muhteşem bir birlikteliği İstanbul da yapabiliriz. Öyle bir miting İstanbul'da Yıldırım gibi çakar."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal