CHP'nin Meclis Başkanı Adayı Engin Altay Oldu

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Grup Başkanvekili Engin Altay'ın TBMM Başkanlığı için aday olacağını açıkladı.

20.02.2019-14:10 - (Son Güncelleme: 20.02.2019-14:34) CHP'nin Meclis Başkanı Adayı Engin Altay Oldu

Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için Meclis Başkanlığı'ndan istifa etmesi ardından partiler, boşalan koltuk için adaylarını belirliyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, partisinin Grup Başkanvekili Engin Altay'ın TBMM Başkanlığı için aday olacağını açıkladı.

ENGİN ALTAY KİMDİR?

15 Aralık 1963 senesinde Sinop ili Erfelek ilçesinde dünyaya geldi. Anne ismi Nazile, baba ismi Kazım. İlk ve orta öğrenimini Erfelek ilçesinde bitirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Eğitim Yüksek Okulunu bitirdi.

Sivas ve Sinop illerinde öğretmenlik ve eğitim idareciliği yaptı. Erfelek ilçesinde Belediye Başkan Yardımcılığı vazifesi yaptı.

22,23 ve 24. Dönem Sinop milletvekili, 25, 26 ve 27. Dönem de İstanbul milletvekili oldu. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyelikleri yaptı. 22. Dönemde Türkiye-Moğolistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığını yaptı. 2004 - 2008 senelerinde CHP MYK Üyeliği, 2010-2012 senelerinde CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi 18. Olağanüstü Kurultayında Kurultay başkanlığı yaptı. Hala İstanbul Milletvekili ve TBMM CHP Grup Başkan Vekili olarak vazife yapmaktadır.

Orta seviyede İngilizce bilmekte ve bir çocuk babasıdır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal