MHP Lideri Bahçeli: ‘Kanal İstanbul’dan Rahatsızlık Duyanlar Şuursuz ve Gayri Millidir’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son dönemin en çok tartışılan gündem konularından biri olan Kanal İstanbul ile alakalı olarak "Bu projeden hiçbir haklı ve meşru bahanesi olmadan rahatsızlık duyanlar şuursuz ve gayri millidir." sözleriyle sert tepki gösterdi.

24.12.2019-13:27 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-14:05)

Kanal İstanbul ile ilgili çalışmaların ve prosedürlerin hızlanmasıyla muhalefet cephesi de 'yaptırmayız' şeklinde bir karşı çıkış sergiliyor.

Son olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "Kanal İstanbul İşbirliği protokolünden çekiliyoruz" restine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''İBB ile birlikte süreci yönettik. Kendisinin tek taraflı protokolden çıkma yetkisi yoktur" sözleriyle yanıt verdi.

‘Türkiye’nin Jeostratejik İmkan Ve Kabiliyeti Perçinlenecek’

Bunlara karşılık konuyla ilişkin açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli ise, “Kanal İstanbul’un yönetimi ve rejimi iyi yürütüldüğü takdirde Türkiye’nin eli güçlenecek, jeostratejik imkan ve kabiliyeti perçinlenecektir” ifadeleriyle Kanal İstanbul'un yapımı için destek açıklamasında bulundu.

Bahçeli’nin açıklamalarının devamı ise şu şekilde:

“Bu projeden hiçbir haklı ve meşru bahanesi olmadan rahatsızlık duyanlar şuursuz ve gayri millidir. Yapamazsınız, herkes hayır diyor, iktidar olursak para vermeyiz, projeyi iptal ederiz demek sorumsuzluk örneğidir. Kaldı ki CHP’nin iktidara geliyoruz iddiaları da uyduruk ve sakil bir hayaldir.”

Muhalefetin Libya mutabakatı çerçevesinde yaptığı açıklamalara tepki gösteren MHP lideri sözlerini şöyle tamamladı:

“Ne işimiz var Libya’da diyen tarih, kültür, jeopolitik cahili kimliksizlerle, sırtını zalimlere yaslayan terörist Hafter aynı çizgide buluşmuş, aynı çemberde birleşmiştir.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal