Rusya ve Türkiye, Libya Krizinde Temasların Sürdürülmesi Hususunda Uzlaştı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Libya krizi hususunda Türkiye ile irtibatın kesilmemesi yönünde bir uzlaşmaya varıldığını açıkladı.

24.12.2019-13:23 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-13:13) Rusya ve Türkiye, Libya Krizinde Temasların Sürdürülmesi Hususunda Uzlaştı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Libya krizi hususunda Türkiye ile irtibatın kesilmemesi yönünde bir uzlaşmaya varıldığını açıkladı.
Buna bağlı olarak konuya yönelik Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, mevcut bir soruşturma çerçevesinde olan veya el konularak mülkiyetin kamuya geçirilmesi kararı verilen kara ulaşım araçları ile kaçak şüphesiyle alıkonulan araçların, sahiplerine iadesiyle ilgili düzenlemeden yararlanmak isteyenler için 31 Aralık'ta dolacak olan başvuru süresi, 30 Haziran 2020 olarak yeniden belirlendi.
Düzenleme kapsamında, gerekli koşulların sağlanması durumunda, aracın ilk iktisabında ödenmesi gereken ÖTV'nin yüzde 25'inin, Gümrük Kanunu uyarınca el konulması muhtemel olan araçların bu durumunun gümrük idaresinin bilgisine girmeden kendiliğinden idareye bildirilmesi halinde ise yüzde 15'inin ödenmesiyle araç üzerindeki kararlar kaldırılarak sahibine geri verecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal