Metin Feyzioğlu Cumhurbaşkanlığına Aday Olup Olmayacağı Hakkında Konuştu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, sorulan bir soru üzerine, "Cumhurbaşkanlığını istemiyorum demek şımarıklıktır, istiyorum demek haddini bilmemektir" dedi.

19.04.2018-20:06 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-19:56) Metin Feyzioğlu Cumhurbaşkanlığına Aday Olup Olmayacağı Hakkında Konuştu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Cumhurbaşkanlığına aday olunmaz. Cumhurbaşkanlığı makamı size gelir, verilir, emirdir. Bu, Türkiye'nin en yüksek makamı. 'Bunu istemiyorum' demek şımarıklıktır, 'istiyorum' demek haddini bilmemektir. Yani çok gereksiz bulurum bu hususta bir yorum yapmayı. Biz, Türkiye için nerede olmamız lazımsa oradayız" dedi.

Feyzioğlu, Muş Barosu hizmet binasının açılışına katılmak ve çeşitli görüşmelerde bulunmak için şehre geldi. Hizmet binasının açılışının sonrasında avukatlarla bir süre konuşan Feyzioğlu, gazetecilere verdiği açıklamada, sandığın, demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu bildirdi.

Yalnzıca sandığın varlığının demokrasiyi getirmediğini fakat sandık olmadan da demokrasinin olamayacağını söyleyen Feyzioğlu, "Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak seçimde ister cumhurbaşkanlığına aday olsunlar, ister milletvekilliğine aday olsunlar, tüm adaylara ve siyasi partilere buradan bir duyuruda bulunmak istiyorum; lütfen Türkiye'yi germeyin, Türkiye'nin bütünleşmeye ihtiyacı var. Çünkü yukarıda siyasetçiler birbirleriyle en ağır biçimde kavga ederken, ezici büyüklükteki bir çoğunluk bundan rahatsız." ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu, 15 Temmuz sonrası mücadele adı altında yapılanların hangisinin doğru, hangisinin yanlış olduğunun yargı önünde incelenmesi gerektiğini söyledi. Ülkede hiç kimsenin birbirinden ayrılmak istemediğini söyleyen Feyzioğlu, "Biz doğru olanı yapalım, birbirimizi kucaklayalım. Siyasetçilerin de madem bizi yönetmeye adaylar, bizi kucaklamalarını talep edelim istiyorum." diye konuştu. Feyzioğlu, bir muhabirin "Cumhurbaşkanlığına adaylığınız söz konusu mu?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Hayır, böyle bir kimseyle irtibatım de konuşmam da yok. Zaten aday de olunmaz. Daha önce bunu açıklamıştım. Cumhurbaşkanlığına aday olunmaz. Cumhurbaşkanlığı makamı size gelir, verilir, emirdir. Bu, Türkiye'nin en yüksek makamı. 'Bunu istemiyorum' demek şımarıklıktır, 'istiyorum' demek haddini bilmemektir. Yani çok gereksiz bulurum bu hususta bir yorum yapmayı. Biz Türkiye için nerede olmamız gerekiyorsa oradayız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal