Meteoroloji'den Uyarı, Şiddetli Fırtına Geliyor!

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre, Türkiye kuvvetli sağanak yağışa maruz kalacak. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde etkili olacağı öngörülen yağışların sel baskınlarına yol açabileceğini uyarısında bulunuldu.

05.02.2019-08:46 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-08:43) Meteoroloji'den Uyarı, Şiddetli Fırtına Geliyor!

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre, Türkiye kuvvetli sağanak yağışa maruz kalacak. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde etkili olacağı öngörülen yağışların sel baskınlarına yol açabileceğini uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre, yurdun batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden başlayarak Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile Eskişehir ve Konya çevrelerinin yağışlı geçeceği düşünülüyor. Yağışların, gece saatlerinde Aydın, Muğla ve Antalya'nın batı kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere, yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimler ile Batı Karadeniz ve Marmara'nın doğusunda ise gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis oluşması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don ile beraber yer yer pus ve sis görüleceği bildirildi.

Hava sıcaklığında kayda değer bir değişiklik söz konusu olmayacağı belirtiliyor. Rüzgarın genel olarak doğu ve güneydoğu, Marmara'da kuzeydoğudan hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinden itibaren Hatay kıyılarında, akşam saatlerinden sonra Aydın ve İzmir'in kıyı kesimleri ile Balıkesir ve Çanakkale'nin batı bölgelerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/saat),öğle saatlerinden sonra Muğla civarları ile Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-90 km/sa),gece saatlerinde Bodrum-Finike kıyısında şiddetli fırtına (80-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; gece saatlerinde Aydın, Muğla ve Antalya'nın batı kıyı bölgesinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması tahmin edildiğinden vatandaş oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıldı.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; sabah saatlerinden itibaren Hatay kıyılarında, akşam saatlerinin ardından Aydın ve İzmir'in kıyı kesimleri ile Balıkesir ve Çanakkale'nin batı bölgelerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/saat),öğle saatlerinden sonra Muğla civarları ile Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-90 km/sa),gece saatlerinde Bodrum-Finike kıyı bölgesinde kuvvetli fırtına (80-100 km/sa) olarak esmesi tahmin edildiğinden oluşabilecek soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve trafikte aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve önlemli olunması gerekmekte.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 13°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu

ANKARA °C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

IZMIR °C, 21°C
Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde batı kesimleri, gece saatlerinde il genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batı kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK °C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

SAMSUN °C, 19°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

ERZURUM °C, -3°C
Parçalı ve az bulutlu

GAZIANTEP °C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal