Meteoroloji'den İstanbul'a Uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ülkeye Balkanlar üzerinden yeni bir yağış dalgası geldiği duyuruldu. Buna göre bugün İstanbul'da şiddetli sağanak yağış bekleniyor.

26.06.2018-09:12 - (Son Güncelleme: 26.06.2018-09:01) Meteoroloji'den İstanbul'a Uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen duyuruda, ülkenin Orta Akdeniz ve Balkanlar üstünden gelecek yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi tahmin ediliyor. Etkili olacak şiddetli yağışta ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi sıkıntılara neden olacağı hususunda ikazlar yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, “Ülkenin kuzeybatı taraflarının bugün (26.06.2018 Salı) Orta Akdeniz ve Balkanlar üstünden gelecek yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi düşünülüyor. Yağışların bugün (26.06.2018 Salı) Trakya’da, Çarşamba (27.06.2018) günü İstanbul başta olmak üzere Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de şiddetli ve bölgesel olarak çok şiddetli olacağı düşünülüyor. Yağışlı sistemin hafta sonuna dek vatanın kuzeybatı taraflarında (Trakya, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz) etkili olmayı sürdürecek” denildi.

Manisa, Kütahya, Osmaniye, Ordu, Kars, Ardahan tarafları ile Erzurum'un kuzey, Adana'nın kuzey ve doğu taraflarının bölgesel olmak üzere aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı düşünülüyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul'un Avrupa tarafında bölgesel olarak şiddetli (21-50 kg/m2) olması tahmin ediliyor.

Kuvvetli dolu yağışları meydana gelebilir

Gerçekleştirilen açıklamanın ilerleyen kısmında, “Şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi problemlere neden olacağı düşünüldüğünden, görevlilerin ve insanlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları lazımdır” ifadelerine yer verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal