CHP MYK'sının Asıl Toplanma Nedeni Ortaya Çıktı

24 Haziran seçimlerinde ağır bir yenilgi aldıktan sonra CHP içerisinde liderlik tartışmaları başladı. Muharrem İnce'nin oy oranının CHP'den çok olması ise akıllara ilk olarak İnce'yi getirdi.

25.06.2018-22:16 - (Son Güncelleme: 25.06.2018-22:12) CHP MYK'sının Asıl Toplanma Nedeni Ortaya Çıktı

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) "Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi Muharrem İnce'ye devretmek için Kurultay toplayacağını açıklayacağını" iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin beraber yapıldığı seçimlerde katılımın çok yüksek olmasına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP ağır bir mağlubiyet aldı. CHP, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı döneminde gerçekleşen 4. seçimde de Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) karşısında başarı sağlayamadı.

24 Haziran seçimlerine CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise,  yüzde 30.8 ile CHP'nin yüzde 22.7’lik oyundan 8.1 puan daha fazla oy topladı. Bu durum parti içerisinde hemen liderlik tartışmalarını doğurdu.

Seçim sonuçlarının sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi MYK’sı, yarın saat 11.00'de toplanma kararı aldı.

MYK'ya dair kulis bilgilerini sosyal paylaşım sitesi olan Twitter üzerinde paylaşan Sevilay Yılman, önemli bir iddiada bulundu. Yılman’ın paylaşımı şu şekilde:

"Aldığım duyumlara göre yarın toplanacak MYK'da Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlık görevini Muharrem İnce'ye devretmek için kurultayı en kısa zamanda toplayacağını açıklayacakmış. Zaten olması gereken buydu ama Kemal Bey’in bunu bu kadar çabuk yapacak olması açıkçası şaşırttı beni #YürüÖnümüzden"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal