Melih Gökçek'in Dinozorları Trabzon'a Gitti!

Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından yaptırılan ve şehrin farklı yerlerine konulan dinozor maketleri yeni başkan Mustafa Tuna tarafından kaldırılmıştı. Bu maketlerden 2 tanesi istek üzerine Trabzon'a gönderilerek Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)'ne verildi.

25.09.2018-12:18 - (Son Güncelleme: 25.09.2018-12:11) Melih Gökçek'in Dinozorları Trabzon'a Gitti!

Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ankapark için yaklaşık 10 milyon liraya aldığı ve kenrin farklı caddelerine koyduğu dinozorlardan 2'si KTÜ Jeoloji Mühendisliği binasının girişine konuldu.

DİNOZORLAR BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN SÖKÜLMÜŞTÜ

Ankara'da Melih Gökçek tarafından kentin farklı yerlerine yerleştirilen dinozorlar geçen sene Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna tarafından kaldırılmış ve vinçlerle depoya götürülmüştü.

KTÜ ÖĞRETİM ÜYESİ DİNOZORLARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN İSTEDİ

Bu süreci izleyen Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Aydın, girişimde bulunarak depodaki dinozor maketlerinin iki adedini Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden talep etti. İstek önce red cevabı alırken, sonrasında Aydın ve ekibi Ankara'da hurdacılar ile irtibata geçerek 2. defa şanslarını denedi.

2 DİNOZOR MAKETİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ'NÜN BAHÇESİNE KONULDU

Geçen Haziran ayında adeta hurda durumunda alınan 2 dinozor maketi Trabzon'a sevk edilerek onarıldı, boyandı ve 3 aylık çalışmanın neticesinde Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nün bahçesine yerleştirildi. Buradaki doğa müzesinin girişinde sergilenmeye başlanan dinazorlar bir anda öğrencilerin ilgi odağı haline gelirken, dinozorların ders aracı olarak kullanılacağı bildirildi.

"BÖYLE BİR ŞEY AKLIMIZA HİÇ GELMEZDİ"

Üniversite öğrencileri dinozor maketlerini ilk defa gördüklerinde büyük şaşkınlık yaşadıklarını söylerken, "Çok ilginç. Böyle bir şey hiç aklımıza gelmezdi. Fakat iyi oldu" ifadelerini kullandılar.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal