Altınkaya Barajı'ndaki Görüntü Görenleri Hayrete Düşürdü!

Türkiye'nin en büyük 5. barajı olan Altınkaya Barajı'nda meydana gelen görüntü görenleri hayrete düşürdü. Barajdaki sular 8-10 kilometre kadar çekildi.

25.09.2018-11:51 - (Son Güncelleme: 25.09.2018-11:41) Altınkaya Barajı'ndaki Görüntü Görenleri Hayrete Düşürdü!

Samsun'da Kızılırmak Nehri üstünde yer alan ve yüz ölçümü itibariyle Türkiye'nin 5. büyük barajı olan Altınkaya Barajı'nda, su oranı düşünce kuraklığı hatırlatan görüntüler meydana çıktı.

NEHİR 8-10 KİLOMETRE ÇEKİLDİ, ZEMİN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Vezirköprü ilçesi ile Sinop'un Durağan ilçesi arasından akan Kızılırmak Nehri üstünde yer alan Altınkaya Baraj Gölü'nün son durumu görenleri şoke etti. İki ilçe arasında akan baraj suyu yaklaşık olarak 8-10 kilometre çekilince, su altında olan zemin meydana çıktı.

''BARAJ 1-2 AY ÖNCESİNE KADAR TAMAMEN DOLUYDU''

Barajın Vezirköprü ile Durağan arasındaki bölümünde büyük oranda çekilme olduğuna dikkat çeken emekli öğretmen Adnan Acı, "Baraj 1-2 ay öncesine dek bütünüyle doluydu. Görevlilerden öğrendiğimize göre yüzde 90 kadar doluydu. Fakat son günlerde barajda suların çekildiğini fark ediyoruz. Bir dönem balıkların yüzdüğü yerlerde şimdi büyük ve küçükbaş hayvanlar geziyor. Bu da bir kuraklık ifadesi olabilir diye düşünüyorum. Altınkaya Baraj Gölü Samsun'un Vezirköprü hudutları içinde. Şu anda su çekilme olayının olduğu yer ise Vezirköprü ile Durağan ilçesi hudutlarının olduğu bölüm. 8-10 kilometre gibi bir çekilme var burda. Gözle görülür biçimde su doluluk oranı düşmüş halde" dedi.

''BARAJIN DOLULUK ORANI MEVSİM NORMALLERİNDE SEYRETMEKTE''

Devlet Su İşleri Samsun 7. Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, barajların doluluk oranlarının mevsim normallerinde devam ettiği bildirildi. DSİ görevlilerinin aktardığı bilgide, "Kızılırmak Nehri üstünde yer alan Altınkaya Barajı'ndaki doluluk oranı mevsim normallerinde devam etmektedir. Bugün itibariyle Altınkaya Barajı 174,31 su kotuna, yüzde 70,85 doluluk oranına sahip" denildi.

Geçen yıl ise 177,15 su kotuna, yüzde 75,62 doluluk yüzdesine sahip olan barajda, bu sene yüzde 5'lik bir düşüş olduğu bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal