Mecliste'ki Anlamlı Oda Cumhurbaşkan'ı Erdoğan'a Tahsis Edildi

15 Temmuz hain darbe girişiminde uçakların bombaladığı ve o dönem Başbakan makamı olarak hizmet veren Meclis’teki oda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verildi.

01.10.2018-17:18 - (Son Güncelleme: 01.10.2018-17:09) Mecliste'ki Anlamlı Oda Cumhurbaşkan'ı Erdoğan'a Tahsis Edildi

15 Temmuz hain darbe girişiminde uçakların bombaladığı ve o dönem Başbakan makamı olarak hizmet veren Meclis’teki oda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına tahsis edildi.

Oda, Başbakanlar tarafından makam odası olarak hizmet veriyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Meclis’teki çalışmalara katılması durumundu bu odayı kullanacak.

Diğer yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama senesi açılışı sebebi ile TBMM'de açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Meclis'imizin ilk başkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere rahmetle anıyorum. Bin senedir bu topraklarda halkımızın bekası uğruna gözlerini kırpmadan canlarını veren bütün şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum.

"16 NİSAN BÜYÜK BİR DEVRİMİN ADIDIR"

16 Nisan halk oylaması yönetim şeklimizi değiştirdiğimiz bir büyük reformun, devrimin ismidir. Siyaset mühendisliği hesaplarının ürünü olarak değil, bütünüyle tarihimizin akışı içinde milletimizin isteği ile gelişen sürecin aşamalarını hep beraber yaşadık.

"NE YAPARSAK YAPALIM VESAYETLERE ENGEL OLAMADIK"

Önce tek partili, sonrasında çok partili rejimleri denedik. Ancak ne yaparsak yapalım darbelere, vesayetlere, krizlere engel olamadık. Bu arayışlar son yıllarda da devam etmiştir. Özellikle 2007 senesinde meydana gelen Cumhurbaşkanlığı seçimi krizi, artık yeni bir reformu kaçınılmaz duruma getirdi.

"TUZAKLAR BU DEFA İŞE YARAMADI"

Geçmişten günümüze çokça kurulan tuzaklar bu kez işe yaramadı. Halkımızın ve devletimizin dayanışmasıyla bugünlere geldik. Bizi zor durumda bırakmak isteyenler her seferinde yükselişimizle karşı karşıya geldi.

"EKONOMİMİZİ ÇÖKERTMEYE ÇALIŞTILAR"

Terör örgütlerini kullanarak devletimize diz çöktürmeye uğraştılar. Darbe kalkışmasına giriştiler. Gece yarısı operasyonlarıyla ekonomimizi çökertmeye uğraştılar. Fakat bunların hiçbirini başaramadılar.

Yasamanın en yetkili kişisi Cumhurbaşkanı'dır. Milli iradenin önünde engel oluşturan bütün vesayet mekanizmaları devre dışı bırakılmıştır. Halkımız kime görev verdiğini artık açık açık biliyor.

Ekonomimizi aldığımız tedbirlerle hak ettiği yere getiriyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal