Af Hangi Tarihte Ne Zaman Çıkacak? 2018 Af Son Dakika Haberi Genel Af Kapsamı Nedir Çıkacak mı?

Af hangi tarihte ne zaman çıkacak? Af yasası çıkacak mı? Genel Af nedir? Afla ilgili detaylar haberimizde…

01.10.2018-17:06 - (Son Güncelleme: 01.10.2018-17:02) Af Hangi Tarihte Ne Zaman Çıkacak? 2018 Af Son Dakika Haberi Genel Af Kapsamı Nedir Çıkacak mı?

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP'nin AK Parti'ye önerdiği Genel Af kanun teklifinin ayrıntılarını belirtti. Feti Yıldız, ceza evindeki mahkum ve tutukluları yakından ilgilendiren açıklamalarda bulunarak, 19 Mayıs 2018’e dek işlenen suçlarda cezadan 5 sene şartlı indirim gerçekleşeceğini ve bu tarihten itibaren suçların kapsam dışı olduğunu ifade etti. Ayrıca, rapor şeklinde meclise sunulan bu düzenlemenin yasalaşması durumunda da 162 bin hükümlünün yararlanabilme imkanı bulacağı belirtilen Genel Af kanun teklifinin Pazartesi günü TBMM Başkanlığı'na sunulacağı özellikle vurgulandı. Bu gelişmelerin dışında, Genel Af için kapsam dışı bırakılan suçlar arasında ise devlete karşı işlenen suçlar, cinayet, terör suçları, kadın ve çocuklara yönelik suçlar, cinsel suçlar bulunmaktadır.

 

GENEL AF KANUNUN AMACI NEDİR?

Genel Af kanunun amacı; 19 Mayıs 2018 tarihi dahil olmak üzere bu tarihten önce işlenen, kanunda ayrı tutulanlar hariç 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ve 765 sayılı eski Türk Ceza Kanunu ile özel kanunlardaki suçlar bakımından, tabi oldukları infaz hükümlerine göre çekilmesi gereken toplam ceza sürelerinden şartlı indirim yapılması ve bunun sonucu olarak infazı gereken cezası kalmayan hükümlü ve tutukluların serbest bırakılmasıdır.

 

Cezaların alt sınırının belirlenmesinde, TCK'nın 61'inci maddesindeki ölçütler esas alınarak, "teşebbüs, iştirak, zincirleme suç, haksız tahrik, yaş küçüklüğü, akıl hastalığı ve cezadan indirim yapılmasını gerektiren diğer şahsi sebepler’in göz önünde bulundurulduğunu ifade edildi. Ceza indiriminin geri alınmasına ilişkin önemli açıklamalar da bulunan Feti Yıldız, ikinci madde uyarınca salıverilen hükümlülerin tahliye tarihine kadar kasıtlı bir suç işlemesi ve hapis cezasının kesinleşmesi durumun uygulanan indirimin geri alınması, cezaların infazına başlanacağının belirtti.

 

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal