Maltepe'de Sayım Bitti, Birleştirme Tutanakları Hazırlanıyor

Maltepe'de oy sayım işleminin sona ermesi ile İstanbul'da seçimler tamamlanmış oldu. Birleştirme tutanaklarının İl Seçim Kurulu'na teslim edilmesi ile sonuçların şekillenmesi bekleniyor.

17.04.2019-10:36 - (Son Güncelleme: 17.04.2019-10:44) Maltepe'de Sayım Bitti, Birleştirme Tutanakları Hazırlanıyor

31 Mart yerel seçimleri ile alakalı sayım işlemi biten Maltepe'de, birleştirme tutanakları düzenlenmeye başladı. Sonuçlar YSK'nın veri tabanına girilecek ve YSK'nın kararı beklenecek. Ekrem İmamoğlu'na mazbatanın verilmesi bekleniyor.

Maltepe'de bütün sandıklarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının sayımının dün gece 00:22 civarında sona ermesinin sonrasında sayım ile alakalı birleştirme tutanakları düzenlenmeye başladı.

CHP, EKREM İMAMOĞLU'NUN KAZANDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Maltepe ilçesindeki sayımın da sona ermesiyle, İstanbul'daki sandıkların sayımı sona ermişti. CHP, "Ekrem İmamoğlu, İstanbul seçimini 13 bin 781 oy farkıyla kazanmış oldu" açıklamasını yaptı.

İMAMOĞLU'YA MAZBATA VERİLMESİ BEKLENİYOR

YSK, pazartesi günü Maltepe ilçe seçim kurullarının, bütün oy sayımlarının iptali doğrultusundaki kararını kaldırmıştı. Bu kararın sonrasında 1089 sandıkta başlayan oy sayımı bitti.

Sayım işleminin bitmesiyle beraber ıslak imzalı oy tutanaklarının birleştirme süreci başladı.

İlçe Seçim Kurulu olarak kullanılan Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde ıslak imzalı oy tutanakları birleştiriliyor. Kurullar da imzalarını atıyor. Sonuçların birazdan İl Seçim Kurulu'na verilmesi bekleniyor.

Sonuçlar YSK'nın veri tabanına girilecek ve YSK'nın kararı beklenecek. Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının verilmesi bekleniyor.

309 BİN OYDA FARK 293 AZALTI

Maltepe'de verilen 309 bin oyun hepsi tekrar sayıldı. Günler süren tekrar sayımda AK Parti lehine fark 293 oy azaldı.

İmamoğlu ile rakibi Yıldırım arasındaki oy farkı ise 13 bin 781 olarak kaydedildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal